Groesbeeks judotalent succesvol op DK -15 in Ede

GROESBEEK – In Ede vonden op zaterdag 10 maart de Districtskampioenschappen (DK) van Midden-Nederland plaats voor judoka’s tot 15 jaar.

Wie zich bij de eerste vier judoka’s plaatst is dan automatisch ook gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen op 7 april in Leek.

Goud voor Mirthe en Robin

Het district Midden-Nederland is al jaren erg sterk bezet. Desondanks lieten de judoka’s uit Groesbeek en Berg en Dal zich wederom van hun sterkte kant zien. Want Mirthe van Kerkhof (meisjes tot 44 kg) en Robin Kuijpers (jongens tot 38 kg) haalden met sterk judo het goud binnen. Het is voor Mirthe haar derde opeenvolgende districtstitel (2x -15 en 1x -18), voor Robin is het de eerste keer.

Overige resultaten

Renske Wekking (meisjes tot 48 kg) verloor de finale, maar knokte zich met enkele mooie winstpartijen toch heel knap tot het zilver. Jennifer en Tiffany Kolvenbach mogen ook naar het NK. Jennifer legde beslag op het brons in de -48 kg, Tiffany werd vierde in de -36 kilogram.

Judoka’s uit Groesbeek starten hun carrière vaak bij Judovereniging Groesbeek. Deze vereniging levert al jaren talent aan wedstrijdselecties in de omgeving.

[nggallery id=971]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.