In Groesbeek opgenomen film geselecteerd voor International Short Film Festival

GROESBEEK – De korte film JUNKSKE van regisseur Vincent Tilanus is geselecteerd voor het Go Short International Short Film Festival Nijmegen.

De film gemaakt door studenten van de Nederlandse Filmacademie is volledig in Groesbeek opgenomen. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Rick Lens (bekend van o.a. Kauwboy), Lester van Olffen en Jasper Stoop.

Landschap

Vooral de mooie landschappen en de karakteristiek van de omgeving trokken de makers naar de gemeente Berg en Dal. JUNKSKE is geselecteerd voor de programma’s ‘Go Ahead’ en ‘Homegrown’. Go Ahead is een onderdeel van Go Short waarbij studenten van Nederlandse filmscholen hun films kunnen inzenden.

Talentontwikkeling

Met dit programma wil het festival de binding met filmmakers in een vroeg stadium aangaan om zo talentontwikkeling te stimuleren. In Homegrown zet Go Short de spotlights op al wat de regionale cinema te bieden heeft. JUNKSKE is te zien op woensdag 11 april om 22:00 en op zaterdag 14 april om 12:45 in LUX Nijmegen.

Over de film

Regisseur Vincent Tilanus maakt een film die teruggrijpt naar zijn jeugd in de omgeving Groesbeek en het opgroeien in een geïsoleerde omgeving. JUNKSKE gaat over tienerjongen Raf die in de sterke voetsporen van zijn oudere broer Boas wil treden, maar Raf is met zijn dromerigheid en zwakke fysiek verre van huis. In een rauwe wereld is hij het slachtoffer van een groep jongens die zijn leven ondragelijk maken. Wanneer Raf na een wanhopige poging door Boas niet gezien wordt, steelt hij uit woede zijn broer’s brommer. Dit zet een kettingreactie op gang waarin zijn held en vijand zich samen tegen hem keren.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina of de website van de film.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen