Groenonderhoud in gemeente Berg en Dal gaat naar Dar

GEMEENTE BERG EN DAL – Niet alleen het groot groenonderhoud, maar ook de groenwerkzaamheden in Ooij en Leuth worden tot eind 2019 door de Dar gedaan.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal hebben daarvoor gekozen.

Drul, Nijerf en Lage Horst ook naar Dar

In augustus 2017 besloot het college om Dar het grote onderhoud te laten doen, maar voor klein werk nog wel lokale hoveniers in te schakelen. De Overhaag uit Leuth mocht vorig jaar onderhoud uitvoeren in het deelgebied Drul, Nijerf en Lage Horst in Groesbeek. Dat werk ging uiteindelijk ook naar de Dar, maar vier lokale hoveniers konden nog inschrijven op het groenonderhoud in Ooij en Leuth.

Verschil van € 18.000,-

Alleen De Overhaag deed dat uiteindelijk. Het bedrijf wilde het werk in Ooij en Leuth uitvoeren voor € 63.000,-, maar wint dat niet van de Dar. Die doet het voor € 45.000,-. Het geldbedrag is volgens het college overigens niet de enige reden. De kostenopbouw van De Overhaag zou niet voldoen aan de richtlijnen (Standaard 2015 Bepalingen).

Meer dan € 800.000,-

De Dar doet het beheer van het openbaar groen in de hele gemeente nu voor € 495.000,-. Voor het beheer van vuil en onkruid op verharding, dat ook door de Dar gedaan wordt, is nog eens € 325.000,- gemoeid. Er worden 20 tot 25 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet om het werk te doen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.