[GR18] Verkiezingsprogramma Groesbeekse Volkspartij

GROESBEEK – De Groesbeekse Volkspartij (GVP) heeft het verkiezingsprogramma 2018-2022 klaar.


Grensovergang Wyler is onderdeel van het GVP-verkiezingsprogramma. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het programma van de lokale Groesbeekse partij draagt de naam “Groesbeekse Volkspartij. Vast en Zeker.”

70% van actiepunten gerealiseerd in laatste drie jaar

In het programma staan 9 hoofdstukken met de actiepunten van deze en de komende raadsperiode. Van de 80 actiepunten uit 2015 zijn er de laatste drie jaar 56 (70%) gerealiseerd. In de overige gevallen wordt door de partij toegelicht waarom dit nog niet (helemaal) is gedaan. Dit kan te maken hebben met haalbaarheid van een plan of met het wijzigen van een standpunt.

Dienstverlening

Van 2018 tot en met 2022 wil de GVP zich op verschillende vlakken weer inzetten en zijn nieuwe actiepunten opgenomen. Zo moet de dienstverlening van de gemeente worden verbeterd. Het gaat dan om de telefonische bereikbaarheid en de verbetering van de website. De GVP zet zich ook in op het toegankelijk zijn en blijven van openbare ruimtes en gebouwen voor mensen die slecht ter been zijn.

Duurzaamheid en natuur

In het kader van de duurzaamheid wil de GVP dat alle gebouwen van de gemeente en de scholen in 2022 zijn voorzien van zonnepanelen, mits die gebouwen daar geschikt voor zijn. Inwoners moeten ook meer bewust worden gemaakt van de noodzaak van duurzaamheidsmaatregelen. Ook bestrijding van wateroverlast en het goed scheiden van afval staat op het lijstje van de GVP. Voor dat laatste gaat het dan vooral om de voorlichting erover.

Jongeren, carnaval en wonen

De GVP wil in gesprek blijven met de jeugd door met hen te overleggen wat belangrijk is in de gemeente. Ook moet de bouwlocatie aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek voor de carnavalswagens worden behouden en waar mogelijk verbeterd. Jongeren moeten ook een grotere kans krijgen om in hun eigen dorp te kunnen blijven wonen. Realisering van betaalbare woonruimtes en het veranderen van het systeem van woningtoewijzing zouden daaraan moeten bijdragen. Tevens wil de GVP een goede mix van goedkope en duurdere woningen in elke buurt.

Rotonde Stekkenberg

Verder zijn er nog actiepunten voor wat betreft het ondernemen, verkeer, het centrum van Groesbeek en de financiën. Daarbij valt te denken aan een betere samenwerking tussen de musea in de gemeente Berg en Dal, een verbetering bij de grensovergang Wyler, aanleg van een rotonde bij de Stekkenberg/Nieuweweg en een kostendekkende afvalstoffen- en rioolheffing.

Er is nog meer, maar daarvoor verwijzen wij u naar het verkiezingsprogramma zelf.

Klik hier voor het GVP-verkiezingsprogramma.

Bron: DeGroesbeek.nl, Verkiezingen Berg en Dal.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen