Giroesbeek 2018: van Oostenrijk naar Groesbeek

WESTENDORF/GROESBEEK – De trein rolt door. In 2018 hebben de initiatiefnemers van de fietstocht “Giroesbeek” weer een mooie tocht op het programma staan.

Groesbekers in Westendorf

In de vorige eeuw gingen ieder jaar de hausierers op pad om ver van huis bezems uit Groesbeek te verkopen. Ook in deze tijd zijn er nog Groesbekers die in het buitenland een bestaan proberen op te bouwen. Een voorbeeld hiervan zijn Miranda Bons en Harold Lukassen die in Oostenrijk, in het mooie plaatsje Westendorf (Tirol), de Windau Lodge runnen. Echte Groesbekers die daar de mouwen opstropen en ver van huis een bestaan in de toeristische sector opbouwen.

Van Oostenrijk naar Groesbeek

Dat bracht de organisatie van Giroesbeek op het idee om in 2018 vanuit de Windau Lodge in Oostenrijk terug naar Groesbeek te fietsen. Zoals de planning nu is starten de vijf deelnemers (Sandra Bloks, Piet Visser, Henk Godschalk, Lucie Godschalk en Wim Houben) op 11 mei bij de Windau Lodge in Westendorf. Zij hopen op 19 mei binnen te komen bij Bikelife Sjef van Bergen in de Pannenstraat te Groesbeek.

Goede doel: Kindervakantiewerk (KVW)

“Omdat we altijd een speciaal doel aan onze tocht willen verbinden, en toerisme en vakantie vieren ook voor Groesbeek een speerpunt van formaat is, hebben we voor onze komende tocht als goede doel gekozen voor Kindervakantiewerk Groesbeek (KVW)”, laat de organisatie weten. KVW organiseert al vijftig jaar een week waarin voor Groesbeekse kinderen allerhande activiteiten opgezet worden om samen een weekje lekker bezig te zijn. Een prima doel om voor te fietsen.

Zoals ieder jaar is het ook dit jaar weer mogelijk om de laatste etappe in zijn geheel, of vanaf de laatste halteplaats Motel Koolen in Velp (bij Grave) mee te fietsen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen