Giroesbeek 2018: nog één weekje

WESTENDORF/GROESBEEK – Alle voorbereidingen zijn getroffen en Sandra Bloks, Henk Godschalk, Piet Visser, Lucie Godschalk en Wim Houben zijn er klaar voor.

Het vijftal zal op 11 mei vanuit het Oostenrijkse Westendorf vertrekken en op 19 mei in Groesbeek finishen. De Giroesbeek gaat dus weer van start!

Oostenrijk

In de vorige eeuw gingen mensen uit Groesbeek ver op pad om hun brood te verdienen. Ook nu zijn er Groesbekers die ver van huis aan de kost komen. Twee van hen zijn Miranda Bons en Harold Lukassen die in Westendorf (Tirol) de Windau Lodge runnen. “Daarom hebben we dit jaar deze plek uitgekozen om te starten met onze tocht”, legt Wim Houben uit.

Hele etappe meefietsen?

Een vast gegeven is dat mensen de laatste dag met de organisatie mee kunnen fietsen. De hele etappe, of de laatste twintig kilometer. De start van de etappe is op 19 mei om 09:00 uur bij park De Witte Vennen, Sparrendreef 12 te Oostrum. Vanuit daar fietst men vervolgens naar Motel Koolen (Tolschestraat 1 te Velp/Grave). De aankomst bij het motel is om 12:30 uur.

Of alleen de laatste 20 kilometer

Wie alleen de laatste 20 kilometer mee wil fietsen kan op deze locatie aansluiten. Vertrek bij het motel is om 14:00 uur. Het laatste gedeelte van de etappe wordt het peloton geëscorteerd door de mannen van Grateful Generation Tours. Finish in Groesbeek is omstreeks 15:00 uur, bij Bikelife Sjef van Bergen aan de Pannenstraat.

Goede doel: KVW Groesbeek

Aan de Giroesbeek wordt ieder jaar een goed doel gekoppeld. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Kindervakantiewerk Groesbeek, dat dit jaar het 50-jarig jubileum viert.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.