Gemeenteraadsverkiezingen op omroep Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Omroep Berg en Dal besteedt de komende weken op radio en TV veel aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 21 maart plaatsvinden.


De Verkiezingsbus. Foto: Omroep Gelderland.

Met dit jaar een primeur: een speciale verkiezingsbus van Omroep Gelderland rijdt door de provincie en doet op donderdag 15 maart de gemeente Berg en Dal aan.

Bus in Millingen aan de Rijn

Die bus staat op donderdag 15 maart ‘s morgens in het centrum van Millingen aan de Rijn en ‘s middags in Groesbeek. Presentatoren van Omroep Berg en Dal laten die donderdag in Millingen van 10:00 uur tot 11:30 uur vertegenwoordigers van politieke partijen, belangenorganisaties en inwoners hun zegje doen over plaatselijke kwesties, die ons en hen bezighouden.

Bus op het Dorpsplein

Van 14:00 uur tot 15:30 uur herhaalt dit evenement zich op het Dorpsplein in Groesbeek. In en rondom de paars-rode bus, omgebouwd tot rijdende studio, worden mensen geïnterviewd: wat gaat er goed in hun woonplaats? Wat kan of moet er beter? En wat willen de politieke partijen in de gemeenteraad en zo mogelijk het gemeentebestuur daarin betekenen?

Lijsttrekkersdebat in Beek en Ooij

Maar dat is niet de enige activiteit van Omroep Berg en Dal rondom de verkiezingen. Ook op zondag 11 en 18 maart komen vertegenwoordigers van de elf partijen, die aan deze verkiezingen deelnemen, in radio- en tv-uitzendingen bij Omroep Berg en Dal aan het woord. Op 11 maart gebeurt dat van 11:00 uur tot 13:00 uur vanuit hotel-café Sous les Eglises in Beek-Berg en Dal. Op zondag 18 maart gaan in horecabedrijf De Vink in Ooij (eveneens van 11.00 tot 13.00 uur) de lijstrekkers van de partijen met elkaar in debat. Op beide dagen met live muzikale omlijsting.

21 maart: uitslagenavond

Op 21 maart, wanneer de inwoners hun stem hebben uitgebracht, organiseert Omroep Berg en Dal in samenwerking met het gemeentebestuur een speciale uitslagenavond in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. Vanaf 21.00 uur, als de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld, worden de uitslagen van alle stembureaus bekendgemaakt en meningen in de grote zaal van De Mallemolen gepeild.

Slotdebat

Tevens mogen de lijsttrekkers in een slotdebat commentaar leveren op de uitslagen. En kunnen ze alvast een voorzetje geven over samenwerking in gemeenteraad en samenstelling en programma van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen