Gemeente Berg en Dal volledig aan de buurtpreventie

HEILIG LANDSTICHTING – Met de onthulling van een WhatsApp Buurtpreventiebord in Heilig Landstichting is een einde gekomen aan alle onthullingen.


Feestelijk tintje bij onthulling van het bord. Foto en rechten: Henk Baron.

Dat wil zeggen dat iedere kern van de gemeente Berg en Dal een dekkend netwerk van WhatsAppgroepen heeft en de Whatsapp Buurtpreventie in Berg en Dal gemeentedekkend is.

130 bewoners

De onthulling in Heilig Landstichting was op maandagmiddag. Buurtwhatsapp-beheerder Tom Smit en burgemeester Mark Slinkman verrichtten de officiële handeling. Volgens Smit zijn momenteel al 130 bewoners aangesloten. “Dat is de helft”, aldus Smit. De onthulling vond plaats op de hoek Pauluslaan – Sophiaweg, precies op de grens van de gemeente Berg en Dal en de gemeente Nijmegen.

Burgemeester krijgt flesje wijn

De bewoners hadden er een speciaal tintje aangegeven en waren aanwezig met bloemen voor de beheerder en een fles wijn voor de burgemeester, omdat ze het initiatief erg waardeerden. En natuurlijk werd er ook nog even op geproost. De kern Heilig Landstichting was de laatste in de reeks. Alle kernen van de gemeente Berg en Dal hebben nu een een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen.

BuurtWhatsApp

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken

De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd.

Nog niet in een groep?

Inwoners die nog niet zijn aangesloten bij een BuurtWhatsAppgroep in hun buurt, maar dit wel willen kunnen dat regelen via www.wabp.nl. Daar staan plattegronden waarop alle bestaande groepen met aanmeldgegevens zichtbaar zijn.

Dossier berichtgeving DeGroesbeek.nl over BuurtWhatsApp in de gemeente Berg en Dal.

Artikel mede met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer foto’s.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl en Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen