Gemeente Berg en Dal heeft dekkende Whatsapp-buurtpreventie

GEMEENTE BERG EN DAL – Door de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Berg en Dal is het netwerk van WhatsApp Buurtpreventiegroepen (WABP) nu gemeentedekkend.


Whatsapp-buurtpreventiebord aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dankzij deze groepen is de kans groter dat criminaliteit kan worden voorkomen of opgelost.

Stukje veiliger

In een recente bijeenkomst tussen alle beheerders van de WhatsAppgroepen, de politie en burgemeester Mark Slinkman zijn ervaringen en tips uitgewisseld. Slinkman gaf aan dat het aantal woninginbraken in de gemeente het afgelopen jaar fors gedaald is. De WABP heeft hier zeker een positieve bijdrage aan geleverd.“Dankzij de alertheid en betrokkenheid van onze inwoners wordt onze mooie gemeente weer een stukje veiliger. Dit maakt me enorm trots op onze inwoners”, aldus de burgemeester.

Wat is een WhatsApp Buurtpreventiegroepen?

Het is een WhatsAppgroep. Mensen uit de buurt die aangesloten zijn bij deze groep kunnen verdachte situaties snel melden aan buurtgenoten. Het zorgt voor meer ogen en oren op straat. Politie en toezichthouders kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een verdachte situatie te melden via de BuurtWhatsApp, zijn buurtbewoners snel gewaarschuwd. Zij kunnen de verdachte zelf in de gaten houden en de politie waarschuwen.

Nog niet in een groep?

Inwoners die nog niet zijn aangesloten bij een BuurtWhatsAppgroep in hun buurt, maar dit wel willen kunnen dat regelen via www.wabp.nl. Daar staan plattegronden waarop alle bestaande groepen met aanmeldgegevens zichtbaar zijn.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.