Gele grasvelden; waarom sproeit de gemeente niet?

GEMEENTE BERG EN DAL – Het is u vast opgevallen dat de grasvelden door de droogte erg dor zijn.


Het gras is altijd geler bij de buren. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Misschien vraagt u zich af waarom de gemeente Berg en Dal hier niets aan doet?

78 voetbalvelden, duur

De reden is dat sproeien van velden veel werk is en daardoor erg duur. De gemeente heeft namelijk 388.771 m2 gazon. Dat zijn bijna 78 voetbalvelden! Bovendien kan sproeien het gras ook beschadigen. Dit komt doordat er dan waterdruppels op het gras komen te staan. Deze kunnen als een soort vergrootglas werken. Daardoor kan de zon het gras verbranden.

Herstel na regen

“Het gras ziet er nu erg dor uit, maar dat betekent niet dat het dood is”, legt de gemeente uit. Het meeste herstelt gelukkig weer na een forse regenbui.

Jonge bomen wel water

De gemeente geeft jonge bomen wel water. Deze overleven de droogteperiode anders niet. Het duurt minimaal een jaar voordat jonge bomen zelf voldoende vocht uit de bodem kunnen halen. Ze moeten eerst nieuwe wortels aanmaken.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.