Geen budget voor plaatsen camera’s garage Spoorlaan

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat geen camera’s plaatsen in de parkeergarage Spoorlaan om de overlast daar verder tegen te gaan.


Een bord moet jongeren er nogmaals op wijzen zich te gedragen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er is geen budget voor. De kosten bedragen ongeveer € 30.000,-.

Bord

VVD Berg en Dal heeft raadsvragen gesteld over het bord dat er sinds kort hangt. Dat bord moet jongeren bewust maken van hun gedrag in de parkeergarages en de consequenties daarvan. Er wordt verwezen naar de APV en de politie en de BOA’s kunnen nu handhaven.

“In principe geen problemen met hangjongeren”

De partij wilde weten of men niet van te voren aan had zien komen dat dit een ideale hangplek zou worden. “Vanaf het ontwerp zijn we daar bewust van geweest en in principe hebben wij hier geen problemen mee. Hangjongeren mogen zich verzamelen op plekken waar ze weinig/minder overlast veroorzaken dan op andere plaatsen”, zeggen burgemeester en wethouders daarover.

Maximale invloed

De vraag was ook of er bij dit soort bouwprojecten rekening wordt gehouden met de sociale veiligheid. De gemeente heeft weinig grip op het ontwerp zelf. “Deze zijn veelal eigendom van andere partijen”. Maar, zo zegt het college, “bij de stedenbouwkundige verkaveling proberen wij maximale invloed op een sociaal veilige inrichting te krijgen/houden”.

Dank voor de tip

VVD vroeg tot slot of men bereid is ambtenaren die zich bezig houden met de ontwerpfase op een CPTED-cursus te sturen. Dat zou goed zijn in het kader van veilig ontwerp en beheer. Als die interesse er bij de ambtenaren is, dan wil het college best een helpende hand bieden. “Wij stimuleren en faciliteren de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers”, is het antwoord.

B&W bedankt VVD Berg en Dal in de beantwoording voor de tip over de cursus.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen