Gasthuis Sint Jan de Deo in Millingen krijgt nieuw jasje

MILLINGEN AAN DE RIJN – Het Millingse gasthuis Sint Jan de Deo gaat een nieuw tijdperk in.

Het voormalige verzorgingshuis wordt gerenoveerd en getransformeerd naar een fijne woonomgeving voor senioren.

Scheiden van wonen en zorg

Bij deze transformatie is het principe van ‘scheiden van wonen en zorg’ als belangrijk uitgangspunt genomen. Op 13 april 2018 werd door de heer Oliemeulen het bouwbord onthuld. Deze onthulling staat symbool voor de officiële start van de bouw; dat begint vandaag (maandag, red.).

Start bouw

Inmiddels is de bouwplaats aan de Sint Willibrordstraat al ingericht. Er staat nu echt iets te gebeuren bij Gasthuis St. Jan de Deo. Vanaf maandag wordt er gewerkt aan een nieuwe toekomst voor het Gasthuis. De heer Oliemeulen, bewoner van het Gasthuis, gaf op 13 april het officiële startsein voor de bouw door het bouwbord te onthullen.

Het plan

Op dit moment biedt het Gasthuis zorg- en dienstverlening in de bestaande bouw aan 64 intramurale cliënten die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Daarnaast levert het Gasthuis thuiszorg en verpleeghuiszorg in de aanleunwoningen die grenzen aan het Gasthuis. In het nieuwe plan is het de bedoeling dat er in één vleugel ruimte gemaakt wordt voor zestien toekomstbestendige appartementen. Deze appartementen bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping en hebben een oppervlakte van ca. 60 m2. Daarnaast zijn er twee grotere appartementen van ca. 80 m2. Verwacht wordt dat het totale complex in oktober 2018 opgeleverd wordt.

Huren

Estea ontwikkelt als zorgvastgoedexpert de renovatieplannen en gaat de 16 aparte appartementen aan individuele huurders verhuren die zorg nodig hebben maar die zorg liever in hun eigen appartement willen ontvangen. De 29 studio’s voor zware zorg gaat het Gasthuis huren. ZIB-crowdfunding is een belangrijke partner die door middel van crowdfunding de realisatie van de renovatie mogelijk maakt.

Nieuwe eigenaar van het Gasthuis

Na de realisatie van de aangrenzende nieuwbouw in 2015 voor intramurale zorg, was het streven van het Gasthuis om de bestaande locatie te renoveren. Echter beschikte het Gasthuis niet meer over de juiste financiële middelen. Daarom werd in 2016 Estea benaderd om de bestaande oudbouwlocatie aan te kopen om deze vervolgens te renoveren. Inmiddels is Estea de nieuwe eigenaar van het oude deel van het vastgoed van het Gasthuis (de nieuwbouw blijft eigendom van het Gasthuis zelf) en neemt de gehele transformatie voor haar rekening. Het Gasthuis zal de verhuur van de appartementen gaan verzorgen.

Meer info

Geïnteresseerden kunnen zich via de projectwebsite www.woneninstjandedeo.nl alvast inschrijven voor het project. Voor meer informatie over het project en de mogelijkheden kan er contact opgenomen worden met Ronald Gort, hij wijst namens het Gasthuis appartementen toe. Telefonisch bereikbaar via 0481-431644.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen