[G18] Verkiezingsprogramma Polderbreed 2018-2022

GEMEENTE BERG EN DAL – De verkiezingsprogramma’s stromen binnen. Polderbreed is de volgende die het programma bekend maakt.

Polderbreed is de nieuwe naam van de partij C’90, een partij met ruim 27 jaar bestuurlijke ervaring. Een partij die gewend is om te besturen in een gemeente die uit meerdere kleine kernen bestaat.

Polderbreed?

Waarom Polderbreed zult u zich afvragen? Omdat de bewoners van de polder een afstand ervaren tot het gemeentehuis in Groesbeek. Letterlijk vanwege de afstand en figuurlijk vanwege de soms andere cultuur en verschillende problematiek die in de polder speelt. Polderbreed vindt het belangrijk dat er een stem uit de polder klinkt in de gemeentelijke politiek in Berg en Dal.

Voor de polder

De gemeente Berg en Dal is een jonge, nieuwe gemeente. De samenwerking en het gevoel van eenheid moeten nog groeien. Polderbreed wil vanaf 2018 graag weer meebesturen, vanuit een gezamenlijk belang voor de hele gemeente Berg en Dal. “De polder zal door ons herkenbaar vertegenwoordigd worden”, schrijft de partij. Polderbreed vindt dat de polder goed herkenbaar moet zijn in de lokale politiek van Berg en Dal.

Speerpunten

Herkenbaar door de naam Polderbreed, vertegenwoordigd door raadsleden uit de polder. U vindt in het programma geen uitgebreide verhalen, maar gewoon speerpunten die voor zowel grote als kleine dorpskernen belangrijk zijn, over onderwerpen die voor u als inwoner van groot belang zijn. Die gaan over leefbaarheid, mobiliteit, woningbouw, natuur en landschap, toerisme en burgerparticipatie.

Glasvezel, fietspad en wateroverlast

Polderbreed zet in op een vrijliggend fietspad en veilige oversteekplaats in Leuth, glasvezel in het buitengebied, tegengaan van wateroverlast in Groesbeek en Beek en het verbouwen van leegstaande panden in bijvoorbeeld Kekerdom en Ooij tot starterswoningen. Ook moet de gemeentelijke dienstverlening beter.

Klik hier voor onze verkiezingswebsite met meer informatie: VerkiezingenBergenDal.nl.

Klik hier voor het Polderbreed-verkiezingsprogramma.

Bron: DeGroesbeek.nl, Verkiezingen Berg en Dal.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen