G-tennis team uit Groesbeek gaat naar de Special Olympics

GROESBEEK – Net als in 2017, zal er dit jaar een team G-tennissers van Tennisvereniging Groesbeek meedoen met de Special Olymics.

In 2017 viel het Groesbeekse G-team goed in de prijzen met 1 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles!

Flink aan het trainen

Het team uit Groesbeek is er helemaal klaar voor: er wordt sinds 1 maart weer wekelijks volop getraind op de donderdagavond. Deze training wordt al jaren verzorgd door een aantal zeer enthousiaste leden van de tennisvereniging.

Wat zijn de Special Olympics?

Special Olympics is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Er is daarvoor een speciaal systeem ontwikkeld waarbij alle sporters ingedeeld worden naar hun eigen sportprestaties. Plezier staat voorop. Via sport wil Special Olympics de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van mensen vergroten en bijdragen aan een positieve beeldvorming.

8, 9 en 10 juni

Op 8, 9 en 10 juni 2018 gaan sporters met een verstandelijke beperking de strijd met elkaar aan in 22 takken van sport: voetbal, tennis, tafeltennis, badminton, hockey, basketbal, handbal, skeeleren, paardrijden, zwemmen, open water zwemmen, wandelen, wielrennen, atletiek, gymnastiek, judo, golf, bowlen, volleybal, beachvolleybal (demonstratiesport), bocce en korfbal. Dit jaar worden de Olympics in de Achterhoek gehouden.

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een groots sportfeest te worden voor de ca. 2.000 deelnemers, de coaches/begeleiders, toeschouwers en vele vrijwilligers.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.