[Foto’s/Video] Dak waait van clubhuis Germania

GROESBEEK – Donderdagmiddag is het (mastiek van het) dak van het clubhuis van Germania gewaaid.


Dak ligt van het clubhuis van Germania. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tevens is er op het terrein ook schade aan een dugout en de mast van omroep Berg en Dal.

Nog nooit meegemaakt

Het is 13:00 uur ’s middags. De westerstorm die over Nederland raasde is wat gaan liggen, de zon begint te schijnen en de schade in de regio is zichtbaar. Zo ook op sportpark Noord. Egbert Kersten doet veel aan onderhoud voor de club en kijkt machteloos toe in de kantine. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Dit doet mij wel pijn”, zegt hij. Kersten hielp mee met de opbouw van het clubhuis ten tijde van de Veronica-actie in 2015. De schade kan hij nog niet inschatten.

Ravage

Donderdagmiddag is 200m2 aan dakbedekking van het clubhuis gewaaid. 50m2 boven een gedeelte van de bestuurskamer heeft het nog gehouden. Gelukkig maar, want daar stond nog wat apparatuur. De toiletten in het gebouw zijn openlucht-toiletten geworden. Alsof de ravage nog niet erg genoeg is begint het te regenen. Dat zorgt ervoor dat het op verschillende plaatsen in het gebouw begint te druppelen. Aanwezige leden proberen de lekkage met emmers op te vangen.

Helpende handen

Als de wind nog wat meer gaat liggen zullen de mensen die de club een warm hart toedragen meerdere stukken zeil boven het clubhuis gaan leggen. Dat is in ieder geval om de nacht door te komen, maar dan moet het niet te hard gaan regenen. Vrijdag volgt er een noodconstructie met dakleer.

[nggallery id=930]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen