[Foto’s/Video] “Waorum Nie” wint ook Regionaal Schlagerfestival 2018

GROESBEEK – In een nagenoeg uitverkocht feestpaleis De Linde in Groesbeek streden afgelopen zondagavond maarliefst 14 groepen en individuelen om de beste carnavalsschlager Zuid–Oost Nederland van 2018.


De dino’s flikken het weer. Winst op “het regionaal”. Foto en rechten: Henk Baron.

Beter bekend als ‘De beker met de grote neus’.

Battle Of The Year

Alle nummers één tot en met drie, behaald op een Schlagerfestival in Zuid-Oost Nederland mochten deelnemen aan deze ‘Battle Of The Year’. En dat werd het: een adembenemende mix van cabaret en carnavalsschlagers. Dit jaar voor de 23e maal.

Veel punten voor Waorum Nie?

Het werd de jury deze keer weer erg moeilijk gemaakt. Bij de winnaars van de covers was er één groep die een zodanig hoog aantal punten haalde, dat dit in 23 jaar nog niet eerder was gebeurd. De eerste prijs was in dit geval voor de groep “Waorum Nie” uit Groesbeek met hun “Kiek die noow”, tevens winnaar van het Groesbeekse Schlagerfestival. Zij scoorden bij elk jurylid hoger dan een 9.

Verrapzakte Boys

“De Verrapzakte Boys” uit Millingen aan de Rijn wonnen voor de vierde keer de eerste prijs bij de eigen composities met hun “Stap maar in de bus”. De publieksprijs was voor “Ons Tröpke” met “Dik Ut Kiepevel”. De jury bestond uit Ad Kramer (voorzitter en voor de 23e maal lid), Marielle Poelen en Wim Bakker (11e maal). Een uitzinnige menigte kon zich deze avond verenigen met de jury. Het was nog lang feest en tot in de kleine uurtjes gezellig in Groesbeek.

Uitslag 23e Schlagerkampioenschap Zuid-Oost Nederland
Covers:
1. Waorum Nie?
2. Da Krölt
3. SV Um ‘t Eve

Eigen compositie:
1. Verrapzakte Boys (Millingen)
2. Boney H.

Publieksprijs:
Ons Tröpke

Artikel met dank aan Henk Baron. Meer info en foto’s via deze link.

[nggallery id=944]
Foto’s met dank aan Henk Baron.


Video met dank aan Rob van Elst.

Bron/Tekst: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen