[Foto’s/Video] Stijn van Raaij prins bij CV De Berggeiten

BERG EN DAL – Stijn van Raaij (32) uit Ooij is zaterdagavond uitgeroepen tot de nieuwe prins van CV De Berggeiten in Berg en Dal.


De nieuwe prins in Berg en Dal en zijn kabinet. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat gebeurde in een bomvol gemeenschapshuis Kerstendal.

Aftreden Hein Beltman

Van Raaij, eigenaar van Van Raaij Tuinen, komt oorspronkelijk uit Berg en Dal en volgt Hein Beltman op, die het voorgaande carnavalsseizoen de prins bij “de Geiten” was. Van hem, adjudanten Luc Faassen en Bas Verbeet en de hofdames Ilse Nederend, Kim Luiken en Charel Verschuren werd tijdens prinsenbal afscheid genomen. Zoals ieder jaar weer op een ludieke manier. Beltman is op zoek naar een woning en kreeg er een. Hij mag zich als oud-prins tevens aansluiten bij de Heeren van ’t Hoogh.

Nieuwe prins

De bekendmaking van de nieuwe prins was rond de klok van 23:15 uur, in winterse sferen. Van Raaij kwam uit een skicabine/skilift. De adjudanten waren vermomd als skiërs en zijn Yoeri van Raaij (broer) en oud-prins Max van Rooij. De hofdames zijn Kim Luiken en Reni Handzhieva (vriendin van Stijn). Het gezelschap zal het komende seizoen de scepter zwaaien over “Duufelshemel”, de naam van Berg en Dal tijdens carnaval. Het motto van dit jaar is: “Carnaval is net als apres-ski, zonder bier, gaat ’t niet.”.

Grootste Duufel

In een avondvullend programma, met onder andere de Geitenmix, Beekse Heerlijckheden en de Dames (voor even Heren) van het Rood, werd ook de Grootste Duufel bekend gemaakt. Een persoon die zich flink heeft ingezet voor de Berg en Dalse gemeenschap wordt tijdens het prinsenbal nog even in het zonnetje gezet. Dit jaar was dat Mariken Sünnen, die onder andere zorgde voor de ToekToek in Berg en Dal. Tevens is zij bestuurslid van Berg en Dals Bloei en was zij actief op de Titus Brandsmaschool in het dorp.

De Prinsenreceptie is op vrijdag 19 januari 2018 in dorpshuis Kerstendal. De receptie begint om 20:00 uur.

[nggallery id=927]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen