[Foto’s/Video] Start samenwerking De Bastei en Zevenheuvelenloop

BERG EN DAL – Vrijdagochtend is de samenwerking tussen De Bastei en Stichting Zevenheuvelenloop gestart.


Video via mediapartner Streekomroep RN7.

Dat gebeurde door de aanplant van een walnotenboom op een stuk grond langs de Postweg in Berg en Dal. Die weg ligt pal aan de Zevenheuvelenroute. Er komen tientallen fruit- en notenbomen op die locatie. Door de aanplant van een boomgaard wordt de aandacht voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving zichtbaar voor zowel de lopers als voor de beide organisaties.

Vergroenen van tuin en wijk

Stichting Zevenheuvelenloop gaat financieel, en in communicatieve uitingen, bijdragen aan de campagne Operatie Steenbreek die De Bastei gaat voeren. De campagne richt zich op het zoveel mogelijk vergroenen van tuin en wijk. Behalve bij de aanplant van de boomgaard, zal De Bastei ook aanwezig zijn bij de hardloopwedstrijden van de Stichting Zevenheuvelenloop, zoals de Stevensloop, de Marikenloop en de Zevenheuvelenloop. De Bastei informeert dan deelnemers en het publiek over het belang van klimaatadaptatie van onze leefomgeving.

“Prachtig initiatief”

Bij de openingshandeling waren Gerard Mangnus (directeur De Bastei), Ronald Veerbeek (directeur Stichting Zevenheuvelenloop), Harriët Tiemens (wethouder gemeente Nijmegen) en Sjaak Thijssen (wethouder gemeente Berg en Dal) aanwezig. “Dit soort initiatieven zijn prachtig. We staan samen voor de duurzaamheidsdoelstelling”, zei Tiemens. Nijmegen is European Green Capital 2018. “Jullie hebben een voortrekkersrol waar wij als omliggende gemeenten dankbaar gebruik van maken. Wij kunnen ons daar aan optrekken”, aldus Thijssen. De beide wethouders spraken ook hun waardering uit voor de Zevenheuvelenloop als evenement.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uit Beek-Berg en Dal verzorgt de aanplant.

Artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze mediapartner Streekomroep RN7.

[nggallery id=958]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & RN7. Video: RN7.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen