[Video] Schaatsen in Leuth, nog even geduld voor Groesbeek

GEMEENTE BERG EN DAL – Op diverse plekken in de gemeente Berg en Dal hebben inwoners in samenwerking met andere organisaties het initiatief genomen om een ijsbaan te creëren.


Video via mediapartner Streekomroep RN7.

Tot op heden is het alleen nog in Leuth gelukt om het ijs met de schaatsen te betreden.

Leuth begint

Op het parkeerterrein van voetbalvereniging VVLK kon zondag al even geschaatst worden. Daar is in de nacht van zaterdag op zondag hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Dat ging ten koste van de benodigde uren slaap, maar dat hadden de vrijwilligers er wel voor over. De zon werd zondag echter iets te sterk waardoor de baan weer tijdelijk moest sluiten.

Millingen aan de Rijn

In Millingen zijn ze ook al enkele dagen bezig met een ijsbaan op het Oranjeplein. Het ziet er naar uit dat er dinsdag geschaatst kan worden. De lokale Millingse politieke partij GJS houdt de Millingenaren via social media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. “Nog één dag geduld”, aldus de partij maandagochtend. Ook anderen hebben er vertrouwen in. “Het moet nog een goede nacht aantrekken en dan kunnen we waarschijnlijk morgen schaatsen”, aldus Robin van de Heuvel tegenover RN7.


In Berg en Dal wil het nog niet echt lukken. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Herinrichting in Berg en Dal heeft niet gewenste effect

Bij het Hamersveld in Berg en Dal is getracht een baan te maken, maar daar kon maandag nog niet geschaatst worden. Er lekt ook water, dus de kans is aanwezig dat dat project staakt. Vóór de herinrichting kon men van de nabij gelegen parkeerplaats een ijsbaan maken. Het stuk liep wat af, maar er waren mogelijkheden. De herinrichting van deze parkeerplaats zou de situatie moeten verbeteren. Het tegenovergestelde lijkt echter het geval. Het is vanwege de hobbels nu onmogelijk om daar een schaatsbaan te maken, dus moest men uitwijken naar het Hamersveld zelf.

Groesbeek

Ook in Groesbeek worden er pogingen ondernomen. Misschien kan er deze week voor het eerst in 50 jaar geschaatst worden op ’t Groeske, in het gelijknamige buurtpark tussen de Hoflaan en de Mariendaalseweg. IJsmeester Lin Giebels hoopt woensdag groen licht te kunnen geven. Het ijs is nog niet dik en veilig genoeg, vandaar de rood-witte linten. Op sommige plekken is er ook nog sprake van open water. Verder komt er, voor zover bij ons bekend, een schaatsbaantje bij Groesbeekse Boys.

De schaatspret zal waarschijnlijk tot aan het weekend kunnen duren. Na enkele ijsdagen komen de temperaturen vanaf vrijdag weer iets boven het vriespunt uit.

Artikel in samenwerking met Streekromroep RN7.


Kan er op ’t Groeske geschaatst worden deze week? Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen