[Foto’s/Video’s] Waorum Nie wint Schlagerfestival 2018

GROESBEEK – Waorum Nie? heeft zaterdagavond in een uitverkocht sporthal Heuvelland in Groesbeek de 31e editie van het Groesbeekse Schlagerfestival gewonnen.


Bekendmaking winnaar Schlagerfestival. Video: DeGroesbeek.nl.

Er waren zo`n 1800 mensen aanwezig.

Waorum Nie?

Het nummer Kiek Die Noow, inclusief het optreden, werd door de jury beoordeeld als het beste van de avond. Waorum Nie? zong over het “geneul”, dat in Groesbeek lijkt te zijn uitgevonden. Want neule (zeiken/klagen) kunnen we hier goed.

26 optredens

Dit jaar deden er 26 groepen mee, waarvan twee nieuwe: “Uut de moat” en “Dur ‘t dolle hin”. Zij zongen respectievelijk over beschamende foto’s die iedereen wel van zichzelf heeft en de metamorfose van Groesbeek-centrum. Da Krölt (Da Hek Hoog en De Krulle) was als samenstelling weliswaar nieuw, maar de groep heeft al ruim 20 jaar ervaring op het podium en zong over de Boerekiel. Het was de aftrap van dit jaarlijkse spektakel, waarbij dit jaar voor het eerst een LED-wall aanwezig was. Afsluiter was Doe Mar Hin, winnaar van 2016.


CV Waorum Nie? won zaterdagavond het Schlagerfestival 2018 in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Wat kwam er nog meer voorbij?

De nummers hadden ook deze editie weer een verscheidenheid aan onderwerpen. SV Um ’t Eve ging als troubadours terug naar de middeleeuwen. Ook ging het over ho(oooooo)nden. Zowel Vrêt Mar Gras als Drek Pak Ow begonnen over de viervoeters. Da Hedde Mej haalde wat sentimenten naar boven door over het voormalig buitenbad van De Lubert te zingen. En Ziet mar Bleej, die zong over Zuster De Heij (De Engel van Groesbeek). De verloskundige die tussen 1943 en 1975 bij bijna 10.000 bevallingen heeft geholpen.

En er was meer

Maar ook werd er gezongen over magisch carnaval (CV Mar Ke), “De Bel van Nel” (CV Spuit 11), de vele eettentjes in Groesbeek (Das Mar Knoei), ’t Vilje (Zakko), een Groesbeeks carnavalsleger (CV Altied ’t Eggest) en ridders (SVCV Aarm Snuutje). Verder waren er nog schlagers die niet een specifiek onderwerp hadden, maar ook daar kreeg men het publiek mee in gang. De heren van CV Mar Ke kregen nog een onderscheiding omdat zij voor de elfde keer op het podium stonden.


Uitverkochte bak in Heuvelland. Zo`n 1800 mensen aanwezig. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De top 5 en de publieksprijs

De jury trok zich na de optredens even terug om zich te beraden. Eenmaal terug op het podium maakte het vijftal de uitslag bekend. Dat begon met de publieksprijs, die door debutant CV Dur ’t Dolle Hin werd gewonnen. Toen volgde de top 5. Na vier van de vijf plaatsen bekend te hebben gemaakt was het tijd om de winnaar van het Schlagerfestival bekend te maken. Dat werd dus CV Waorum Nie?

Uitslag Schlagerfestival Groesbeek 2018:
01. Waorum Nie? – Kiek Die Noow
02. SV Um ’t Eve – D’n Gruusbekse Troubadour
03. Ons Tröpke – Dik Ut Kiepevel
04. CV ’n Gefoekst Trupke – Buutte
05. Da Krölt – Boerekiel
PP: CV Dur ’t Dolle Hin – Gruusbek Op de Schup
Omroep Berg en Dal PP: CV Altied ’t Eggest – Gruusbek op appél

Beluister alle schlagers van 2018 via deze link.


Optreden Ziet Mar Bleej. Video: DeGroesbeek.nl.


Optreden Ons Tröpke. Video: DeGroesbeek.nl.


Optreden CV Altied ’t Eggest. Video: DeGroesbeek.nl.


Optreden Waorum Nie? Video: DeGroesbeek.nl.

[nggallery id=929]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen