[Foto’s/Video] Burgemeester Slinkman zwaait deelnemers Giroesbeek uit

GROESBEEK – Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal heeft dinsdagmiddag de deelnemers van de fietstocht “Giroesbeek” uitgezwaaid.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7

Dat gebeurde bij het gemeentehuis in Groesbeek. Slinkman gaf de deelnemers nog een pakketje met lokale producten mee.

Negen dagen

Sandra Bloks, Piet Visser, Henk Godschalk, Lucie Godschalk en Wim Houben vertrekken woensdagochtend met een camper naar het Oostenrijkse Westendorf. Op 11 mei 2018 start hun tocht. Het is de bedoeling dat zij in negen dagen terug fietsen naar Groesbeek, een rit van 850 kilometer. Finish in Groesbeek is op 19 mei omstreeks 15:00 uur, bij Bikelife Sjef van Bergen aan de Pannenstraat.

Westendorf

Dit jaar is er gekozen voor Oostenrijk als vertrekpunt, omdat Miranda Bons en Harold Lukassen daar het hotel “Windau Lodge” runnen. Echte Groesbekers die daar de mouwen opstropen en ver van huis een bestaan in de toeristische sector opbouwen.


VLNR: Lucie Godschalk, burgemeester Slinkman, Henk Godschalk, Sandra Bloks, Piet Visser en Wim Houben. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Laatste etappe meefietsen

Een vast gegeven is dat mensen de laatste dag met de organisatie mee kunnen fietsen. De hele etappe, of de laatste twintig kilometer. Liefhebbers kunnen zich op de slotdag (19 mei) om 09:00 uur melden bij park De Witte Vennen, Sparrendreef 12 te Oostrum. Wie iets minder ver wil fietsen kan om 12:30 uur aansluiten bij Motel Koolen (Tolschestraat 1 te Velp/Grave). Vertrek vanaf het motel is 14:00 uur. Het is dan nog maar een uurtje tot de finish.

Goed doel

De fietstocht is in 2016 voor het eerst verreden, toen met de start in Turijn en vorig jaar in Normandië. Ieder jaar wordt de tocht gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is dat Kindervakantiewerk Groesbeek, dat deze zomer het 50-jarig jubileum viert.

Artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & RN7. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen