[Foto’s] Vernielingen op de Mookerheide, aangifte Natuurmonumenten

MOOK/NIJMEGEN – In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Mookerheide forse vernielingen aangericht in het hondenlosloopgebied van Natuurmonumenten.


Bewegwijzering bekrast op de Mookerheide. Foto: Natuurmonumenten.

Informatiepanelen en bewegwijzering op de route bij de Burgemeester Sengersweg zijn bekrast, gesloopt of meegenomen. Natuurmonumenten heeft aangifte gedaan.

Loslopende honden

Boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten: ‘Dit is ongelofelijk frustrerend. Deze hondenloslooproute hebben we speciaal aangelegd voor hondenbezitters die met hun hond los willen lopen. Het is een prachtige ronde van 2,5 km door het bos van de Mookerheide. Daarmee voorkomen we stress en verstoring bij wilde dieren elders in het bos.’

Herstellen

In de rest van het gebied moeten honden namelijk aan de lijn. Hondenbezitters maken veel gebruik van de route. Luijks: ‘Natuurlijk gaan we deze route herstellen, maar dat betekent wel weer behoorlijk wat extra kosten. Frustrerend, want dat geld kunnen we niet in natuurbescherming steken.’

Mocht iemand iets gezien hebben meldt dit dan bij de politie of bij Natuurmonumenten (rijkvannijmegen@natuurmonumenten.nl). Ook als u in de toekomst wat ziet, hoort Natuurmonumenten dat graag.

[nggallery id=956]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.