[Foto’s/Video] Starthandeling voor nieuwbouw Sint Maartenskliniek

UBBERGEN – De voorbereidingen voor nieuwbouw van de St. Maartenskliniek in Ubbergen zijn volop bezig.


Video via onze mediapartner Streekomroep RN7.

Om de nieuwbouw officieel af te trappen en om stil te staan bij wat de nieuwbouw betekent voor de zorg en de patiënten van de St. Maartenskliniek organiseerden ze op maandag 19 februari om 12.00 uur een startmoment.

Heistelling

Bij deze officiële start van de nieuwbouw hoorde onder andere een handeling met een Oudhollandse heistelling, waarbij de burgemeesters van Berg en Dal, Mark Slinkman en van Nijmegen (Hubert Bruls) ook een rol hadden. Zo werd de laatste paal in de grond geslagen. De handeling was live te zien via Facebook. Het filmpje is nu ook terug te kijken op de Facebookpagina van de St. Maartenskliniek.

Vernieuwend OK-concept

De kliniek krijgt met deze nieuwbouw als eerste ziekenhuis ter wereld een uniek en radicaal vernieuwend, geïntegreerd OK-concept, waarin veel toepassingen van buiten de zorg zijn verwerkt. Een concept waarvan men overtuigd is dat dit de komende decennia de standaard wordt op OK-gebied. Ook haar revalidatieafdelingen in de nieuwbouw lijken niet meer op een verpleegafdeling in een ziekenhuis. Ze zijn volledig gericht op een langdurig verblijf en ademen meer de sfeer van een hotel.

Over anderhalf jaar hoopt men de nieuwbouw in gebruik te kunnen nemen.

Artikel met dank aan Henk Baron (tekst) en RN7 (video). Klik hier voor meer foto’s.

[nggallery id=955]
Foto’s: Henk Baron.

Bron/Tekst: Henk Baron. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen