[Foto’s] Start ontwikkeling bedrijventerrein Hulsbeek

GROESBEEK – Donderdag luidde wethouder Sylvia Fleuren de start van de ontwikkeling van bedrijventerrein Hulsbeek in.


Feestelijke start van de ontwikkeling van het bedrijventerrein in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Samen met Richard van Kesteren van Van Kesteren BV, Jeroen Janssen van Active Studio en Marjolein van Leur van Fysio024 werd de grond ingewijd voor de ontwikkeling.

Verkoop gaat goed

De verkoop van kavels op de bedrijventerreinen in Berg en Dal gaat goed. Fleuren zegt daar erg blij mee te zijn. Daarom wordt de locatie Hulsbeek in Groesbeek ontwikkeld als nieuw bedrijventerrein. De Hulsbeek is 1,8 hectare groot en ligt tussen de wegen Hulsbroek, Mies en sporthal Heuvelland. Met name lokale bedrijven krijgen hier de ruimte.

Er zijn nog kavels beschikbaar

Active Studio, Fysio024 en Van Kesteren BV zijn Groesbeekse bedrijven die al interesse hebben in een perceel op de Hulsbeek. Active Studio en Fysio024 krijgen een plek tegen de woonwijk aan. Deze bedrijven, in een lichte milieucategorie, functioneren als overgangsgebied. Ook Van Kesteren zal een bedrijfsactiviteit in de lagere milieucategorie moeten voeren. Andere geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente.

Parkeerplek vrachtwagens en touringcars

Het plan is om een gedeelte van de Hulsbeek in te richten als parkeerplek voor vrachtwagens en touringcars. De vrije rijders die nu hun vrachtwagens vaak langs de Mies parkeren kunnen hier bijvoorbeeld een vaste plek krijgen. Maar ook andere bedrijven kunnen zich melden als ze interesse hebben in een parkeerplek. Om te bepalen of er voldoende vraag is naar zo’n parkeerplek en zo ja, welke omvang en inrichting de plek moet krijgen, wordt een enquête uitgezet.

Enquête

Deze enquête is inmiddels verstuurd naar bedrijven op de bedrijventerreinen in Groesbeek. Mocht u deze enquête niet krijgen maar wel interesse hebben in een parkeerplek, dan kunt u de enquête aanvragen via het centrale nummer van de gemeente: 14024. De enquêtes kunnen tot en met 15 april worden ingeleverd bij de
gemeente.

Bestemmingsplanwijziging noodzakelijk

Kanttekening bij de ontwikkeling van de Hulsbeek is dat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. Hierbij is het noodzakelijk dat wordt aangetoond dat er behoefte is aan een nieuw bedrijventerrein in Groesbeek. Op ambtelijk niveau is er door een werkgroep een positief advies afgegeven aan de 18 wethouders in de regio. “We hebben een regionaal programma werklocaties en daarmee proberen wij met 18 gemeenten af te stemmen wat wel en niet kan. Dit om te voorkomen dat de ene gemeente veel bedrijventerreinen neerlegt, waar een andere gemeente dan weer last van heeft. De werkgroep die daar over gaat heeft een positief afgegeven aan de wethouders. Dat is in ieder geval een begin”, zei Fleuren. De wethouder liet desgevraagd weten dat dit advies doorgaans wordt overgenomen.

Als alles volgens planning verloopt kan men in 2019 beginnen met de eerste echte werkzaamheden. Dit in verband met de bestemmingsplanwijziging en het bouwrijp maken van de grond.

[nggallery id=970]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen