[Foto’s] Smartlappenfestival en Zuidmolenbraderie in Groesbeek

GROESBEEK – Hemelvaartsdag stond in Groesbeek in het teken van smartlappen en een braderie.

Drukte op het Marktplein tijdens Tranendal tussen de Heuvels. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Donderdag werd de 10e editie van het sfeervolle smartlappenfestival “Tranendal tussen de Heuvels” georganiseerd. Daarbij was ook een Zuidmolenbraderie.

Weersomstandigheden

Het was even wennen na de temperaturen van de laatste paar dagen, scheelt toch zo`n 12 graden, maar er kwamen genoeg mensen naar Groesbeek-centrum om even rond te kijken op de markt en onder het genot van een drankje te luisteren naar de muziek van de 20 koren en muziekgezelschappen. Het bleef gelukkig droog.

Kramen en koren

Vanaf de rotonde Zuidmolen, en nog een stukje Gooiseweg, tot aan de Pannenstraat stond er een lint met kramen. Daar was genoeg te koop. Ook aan de inwendige mens en kinderen is donderdag gedacht. Vanaf Huis Valois namen de koren hun plaatsen in bij diverse horecagelegenheden. De deelnemende bedrijven waren te herkennen aan de roze ballonnen.

Door tot in de avond

Het evenement ging tot in de avond door. Rond de klok van 17:00 uur verzamelden alle koren zich op het Marktplein, waar Ochaarm weer smartlappen ten gehore bracht. In verband met het tienjarig bestaan zette het programma zich voort op het Marktplein. De gebroeders Martijn en Dirk Schmiermann en de meer dan 25 jaar bestaande “Thuisband” uit Nijmegen lieten de aanwezigen van een middag- en avondvullend programma genieten.

[nggallery id=996]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen