[Foto’s] Nieuw carnavalsdoek aan gemeentehuis

GROESBEEK – Vrijdagochtend onthulden medewerkers van DHD Drukkerij en de wethouders Alex ten Westeneind en Sylvia Fleuren het nieuwe carnavalsdoek dat aan het gemeentehuis in Groesbeek komt te hangen.


Het nieuwe carnavalsdoek aan de gemeentetoren van het gemeentehuis. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Lange Pier

Er is gekozen voor een neutraal ontwerp, met de gemeentekleuren, dat de komende carnavalsjaren mee kan als opvolger van D’n Lange Pier. Dat is het doek dat er voorheen altijd hing, maar daar was na de verbouwing van het gemeentehuis geen ruimte meer voor en het beschadigde tevens de toren. Het huidige doek is wel wat korter: zo`n 10 meter lang.

Vorig jaar een “Groesbeeks” doek

Afgelopen jaar deed het doek stof opwaaien. “De handelswijze van het Samenwerkings Orgaan Karnaval (SOK) was niet netjes”, zei het college toen. B&W zouden vooraf namelijk een ontwerp van het doek te zien krijgen. “Dat is niet gebeurd en dus niet conform afspraak”. Uiteindelijk bleek het om een doek te gaan met enkel en alleen de prins en prinses uit Groesbeek.

Gedoe, maar niet weigeren

Dat zorgde voor wat gedoe, mede omdat er in het gemeentehuis een Sleuteloverdracht is, waar de Prinsen van alle verenigingen in de gemeente Berg en Dal bij aanwezig zijn. Ook zou je op deze manier ieder jaar van doek moeten wisselen. Het college vond het echter te ver gaan om te weigeren dat het doek werd opgehangen. Wel werd toen al bekend dat er zou worden gekeken naar een neutraler doek.

Met het ophangen van het doek is ook het gemeentehuis klaar voor de carnaval. Alaaf!

[nggallery id=931]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen