[Foto’s] Inzet Mobile Media Lab in Groesbeek

GROESBEEK – Dinsdag was de eerste dag van de inzet met het Mobile Media Lab (een vrachtauto vol computers) van de politie in de gemeente Berg en Dal.


Het Mobile Media Lab was deze week in Groesbeek. Foto en rechten: Henk Baron.

Dit was in Groesbeek bij de scholen Op de Heuvel en de Breedeweg.

Pesten en sexting

De opening werd gedaan door burgemeester Mark Slinkman en wethouder Erik Weijers. De eerste dag was een succes en dat was mede dankzij de ondersteuning van jongerenwerker Daniel en HALT-medewerkster Anouk. De wijkagenten konden samen met Ed Sabel van het Mobile Media Lab (MML) veel vragen van de kinderen beantwoorden. Hopelijk hebben de medewerkers bij kunnen dragen aan bewustwording op het gebied van pesten en sexting. Dat was namelijk de reden dat het team in Groesbeek was.

Dorpsplein op woensdag

Woensdag stond het MML op het Dorpsplein in Groesbeek. Daarbij was ook de Duitse politie even aanwezig. Tijdens de Meet & Greet van 13:00 tot 17:00 uur konden mensen hun mening geven over hoe de politie communiceert met burgers. Vragen zoals “Hoe wil de burger worden geïnformeerd?” en “Waar moet de politie meer aandacht aan besteden?” stonden centraal. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Zij konden als echte ME’er op de foto.

Mogelijk ook in andere dorpen

Ook de rest van de week was het Lab op scholen in Groesbeek, te weten Adelbrecht en Vossenhol. Op latere tijdstippen zullen ook (indien mogelijk) de andere dorpen in de gemeente Berg en Dal bezocht worden.

Artikel mede met dank aan Henk Baron. Voor meer foto’s klik hier en hier.

[nggallery id=959]
Foto’s met dank aan Henk Baron.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen