[Foto’s] Hein Josten wint de Hemmie Sillessen Cup

GROESBEEK – Er waren maar liefst 35 Jeu de Boulers komen opdagen naar Sportpark Noord voor dit grootse toernooi.

En het weer was ons goed gezind.

Drie ondergronden

Ook nu werd er weer op 3 ondergronden gespeeld: op de hoofdbanen (kunstgras), op het gras en op de parkeerplaats (gravel). De 35 spelers werden ingedeeld in 3 poules zodat iedereen op 3 verschillende ondergronden moest spelen.

Fraai

De hoofdbanen lagen er weer prima geprepareerd bij (zie foto) en eigenlijk mag Germania best trots zijn op deze fraaie accommodatie. Ook op de parkeerplaats was hard gewerkt en ook daar waren de banen een plaatje, sommige deelnemers zeiden zelfs liever op dat gravel te gooien dan op de hoofdbanen.

De strijd

Na een enorme strijd waren de vier halve finalisten bekend: Ronnie Kamps, Gerrie Kamps, Hein Josten en Henk d’n Bebber. In de eerste halve finale wom Gerrie Kamps van Ronnie Kamps en in de andere halve finale was Hein Josten de beste. Dit leidde tot de finale Gerrie Kamps tegen Hein Josten en het was een bloedstollende finale.
Het ging over en weer en de uiteindelijke eindstand (13-12) voor Hein Josten zegt wat dat betreft alles. Het bleef spannend tot de laatste worp, die Hein Josten net iets beter deed dan Gerrie.

Hein Josten

Zo won Hein Josten dit toernooi dat vernoemd is naar de grondlegger van het Jeu de Boules bij Germania: Hemmie Sillessen. In de strijd om de derde en vierde plaats was Henk d’n Bebber de beste zodat hij derde werd en Ronnie Kamps vierde.

[nggallery id=1008]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen