[Foto’s] Afscheid oude raad, beëdiging nieuwe raadsleden

GEMEENTE BERG EN DAL – Zowel woensdag als donderdag was er een bijeenkomst van de gemeenteraad van Berg en Dal.


De (voorlopig) nieuwe raadsleden in de gemeente Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op de woensdag is er afscheid genomen van de oude raad en niet terugkerende raadsleden in het bijzonder. Donderdagavond was de eerste officiële bijeenkomst van de nieuwe gemeenteraad.

Afscheid op woensdag

Woensdagmiddag werd er in de raadszaal afscheid genomen van de oude raad en de raadsleden, welke zeker niet meer in de nieuwe raad komen. Burgemeester Mark Slinkman liet alle (de zittende en de scheidende) raadsleden “de revue passeren” en had voor ieder een een goed woord in zijn speech. Hij bedankte allen maar in het bijzonder de scheidende raadsleden, die ook elk een legpenning van de gemeente Berg en Dal ontvingen. Scheidend raadslid Robert Houkes kreeg een Koninklijke Onderscheiding. Deze raadsleden hadden ook elk nog een aparte speech, waarin ze onder andere hun afgelopen raadsperiode aanhaalden en iedereen bedankten. De nu scheidende raadsleden zijn Jo Coerwinkel, Martijn Schmiermann, Thieu Hoeken, Herman Scholtens, Robert Houkes, Jos van Campen en Rob Bekers. Hennie Eikholt en Gaby Hustedt zijn nog afhankelijk van de coalitiebesprekingen. Tekst van de woensdag: Henk Baron.

Beëdiging

Donderdagavond was een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De nieuwe gemeenteraad van Berg en Dal kwam voor het eerst samen. Burgemeester Mark Slinkman sprak zijn waardering uit voor de raadsleden. “Raadslid zijn is een verantwoordelijke taak, maar ook een mooie”, zei hij. De 9 nieuwe raadsleden zijn Wim Bakker (CDA), Wilm Janssen (CDA), Erik Weijers (VOLG), Ria Barber (Polderbreed, voormalig wethouder), Annelies Visser (Polderbreed), Alex ten Westeneind (GJS), Ruud Verstraaten (GVP), Lesley Albers (PvdA), Florian Gödderz (GroenLinks). Peter Maas is niet nieuw, maar maakte eerder wel de overstap van VOLG naar GroenLinks.

Samenstelling kan nog veranderen

De overige raadsleden hebben de afgelopen 3,5 jaar al in de gemeenteraad gezeten. In totaal telt de gemeenteraad 23 raadsleden. De samenstelling kan na donderdagavond nog veranderen. Enkele raadsleden, zoals Erik Weijers (VOLG), Alex ten Westeneind (GJS), Annelies Visser (Polderbreed) en Irma van de Scheur (GVP) kunnen namelijk nog wethouder worden. Dit is afhankelijk van de coalitiebesprekingen die nu gaande zijn.

[nggallery id=976]
Foto’s afscheid woensdag. Foto’s zijn gemaakt door Henk Baron.

[nggallery id=977]
Foto’s bijeenkomst nieuwe raad. Foto’s zijn gemaakt door DeGroesbeek.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen