Festival “Tribute in Oost” 2018

NIJMEGEN-OOST – Op zaterdag 24 februari 2018 vindt in Nijmegen-Oost het festival “Tribute in Oost” plaats.

In acht kroegen kruipen evenzoveel bands in de huid van een icoon uit de rock- en popgeschiedenis.

Niet zomaar coverbandjes

Dit zijn niet zomaar coverbandjes; de muzikanten nemen het werk van hun helden zeer serieus en interpreteren de muziek vaak op eigen wijze. Alle bands brengen een avondvullend programma met hits en meezingers maar ook aan minder bekend werk wordt aandacht besteed.

Versteld

In de voorgaande edities hebben vele bands het publiek versteld doen staan van hun overtuiging en kwaliteit. Dit levert prachtige concerten op met fantastische muziek uit het rijke popverleden. De kroegen zijn allemaal op loopafstand van elkaar dus loop op 24 februari je eigen route langs de pareltjes uit vijftig jaar popmuziek.

Programma 2018:

Hieronder het programma met korte informatie over de tributeband.

1. Beij Ons (Guns n’ Roses door Slash n’ Roses)
Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende Gitaar Legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash n’ Roses zet een daverende show neer met een indrukwekkende setlist van hoogstaande songs die Slash in zijn carrière met o.a. (zoals de naam al doet vermoeden) Guns N’ Roses gemaakt heeft.

2. bij Basje (Blondie door Back To Blondie)
Uit Bottendaal komt Back to Blondie. Als je je ogen dicht doet denk je beland te zijn in een New Yorkse punk-club. Doe je je ogen open dan blijkt niets minder waar. Back to Blondie speelt meer dan dertig jaar Blondie met grote overtuiging en energie.

3. Café Jos (Creedence Clearwater Revival door Tribute to CCR)
Het zal je verbazen hoeveel Creedence-nummers je kunt meezingen. De band heeft in haar relatief korte bestaan een fantastisch oeuvre rock-songs nagelaten. Met John Fogerty heeft CCR een van de meest herkenbare strotten uit de popgeschiedenis in de gelederen.

4. Club Trianon (The Doors door Absolutely Live)
Een van de grootste bands uit onze geschiedenis zijn The Doors. Klassiek, jazz, rock en psychedelica. Absolutely Live neemt je mee op een trip door de woestijn van California. This is the end, my only friend, the end…

5. De Kroon (Bruce Springsteen door Springsteen
Zijn ze een Tribute band? NEE, ze zijn geen kopie, hebben niet de bezetting van de veelkoppige E-Street band. En JA, ze brengen een eerbetoon uit Nijmegen met nummers waar de Waal door is gestroomd: ze brengen vroeger, poëtisch werk, ze knoepen erop los met de stevige songs en er komen ook hits voorbij. Sit tight, take hold, Thunderroad!

6. Eten & Drinken (Johnny Cash door Boys Named Sue)
The Man in Black, hij staat gewoon te zingen bij Eten en Drinken. Er zijn boeken geschreven en films gemaakt over zijn leven en muziek. Met zijn donkerbruine stemgeluid nemen ‘Johnny’ en de Boys Named Sue je mee langs de prairies van Arizona en de kroegen van Nashville.

7. ‘t Haantje (Bob Marley door Roleros XL)
Roleros XL is een feestband uit Nijmegen en XL betekent dat de band is uitgebreid met blazers en percussie. Roleros brengt het materiaal van Bob Marley met overtuiging en in de juiste luie Jamaicaanse groove. Rastafari!

8. The Shuffle Pearl (Jam door Once)
Pearl Jam is bekend van nummers zoals : Alive, Jeremy, Given to fly en Rearviewmirror; de speciale projecten zoals soundtracks van de films “Singles”, “Last man standing” en het opnemen van benefietsingles zoals “Last Kiss” en “Crazy Mary”. Once speelt nummers van bijna elke CD van Pearl Jam en wisselt deze af in een energiek en boeiend optreden.

Kaarten

Passe-partouts voor het festival zijn op de avond zelf voor € 7,50 verkrijgbaar in alle deelnemende café’s. Tevens worden kaartjes voor € 7,50 (excl. servicekosten) in de voorverkoop aangeboden. Zie www.festivalsinoost.nl of de Facebookpagina van het festival voor meer informatie.

Over Festivals in Oost

Festivals in Oost organiseert driemaal per jaar muziekfestivals met uiteenlopende thematiek. In november vindt jaarlijks het smartlappenfestijn ‘De Troost van Oost’ plaats, in februari wordt een ode aan de grote muziekhelden gebracht met de ‘Tribute in Oost’ en op Tweede Paasdag organiseert Festivals in Oost de jazztafette ‘Easter Jazz’.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen