FC Lienden moeizaam langs Achilles ’29

LIENDEN – Achilles ’29 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Zaterdagmiddag werd het 2-0 voor FC Lienden, het team van trainer Hans Kraay Jr.

Mix van spelers

De laatste twee weken kwam Achilles ’29 veelvuldig in het nieuws vanwege het faillissement (zie dossier) en de gevolgen daarvan. Een van de vragen was dan ook welke 11 spelers er zaterdagmiddag op het veld zouden staan. Met het vertrek van trainer Eric Meijers kwam daar nóg een vraag bij. Daarop kwam zaterdag antwoord. Achilles ’29 trad aan met een mix van spelers van het eerste elftal en de beloften. Frans Derks is de interim-trainer.

FC Lienden opent score

Het bestuur van de Groesbeekse club beloofde de leden dat het gekozen team de kleuren van de club “met verve zou verdedigen”. De witzwarten hielden in de openingsfase ook goed stand. De openingstreffer was echter voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen zette Danny van den Meiracker FC Lienden met een kopbal op een 1-0 voorsprong. Het was de eerste keer dat één van beide ploegen gevaarlijk werd.

Dot van een kans

Achilles ’29 kon aardig partij blijven bieden en de krachtsverhoudingen bleven in balans. Justin de Vos had namens Achilles ’29 vlak voor rust dé mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar De Vos kreeg de bal van dichtbij niet tegen de touwen. Zodoende kon FC Lienden met een nipte voorsprong gaan rusten.

Spanning in 2e helft

Aanvankelijk ging het duel ook na rust gelijk op, maar naarmate het duel tegen zijn einde aan liep werd de thuisploeg wat beter. De gasten bleven echter ook niet ongevaarlijk en zagen een lobje van Youri Rosenboom op de lat belanden. Een schot van Niels Willems ging nog voorlangs. FC Lienden counterde zichzelf in de blessuretijd naar de bevrijdende 2-0. De drie punten bleven daardoor op sportpark De Abdijhof.

Achilles ’29 staat 14e met 17 punten uit 16 duels (5-2-9).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen