Fanfare Wilhelmina Groesbeek viert 120-jarig bestaan

GROESBEEK – Op 31 augustus 1898 werd de fanfare Wilhelmina opgericht vanwege de verjaardag van prinses Wilhelmina.

Nog steeds is de vereniging heel actief en niet weg te denken in de Groesbeekse samenleving.

Activiteiten van de fanfare

De fanfare luistert vele muzikale activiteiten op, zoals de intocht van Sinterklaas, Dodenherdenking en de huldiging bij het kampioenschap van een voetbalvereniging. Ook organiseert de fanfare jaarlijks een groots opgezet themaconcert in cultureel centrum De Mallemolen.

Jubileum gevierd in juni en november

In juni zijn er veel jubileum-activiteiten in het centrum van Groesbeek. Het officiële gedeelte van de viering vindt plaats in november met een receptie en jubileumconcert. In het weekend van 22 t/m 24 juni vindt op het evenementen plein een voorjaarkermis plaats. De volgende attracties hebben toegezegd om naar Groesbeek te komen: Le Grand Carrousel, Fun House en natuurlijk mag een Autoscooter niet ontbreken.

Programma 23-24 juni 2018

Op 23 en 24 juni worden muzikale activiteiten georganiseerd op het Dorpsplein. Zaterdag van 14:00 uur tot 22:00 uur treden diverse Groesbeekse koren en artiesten op. Zanggroep De Kels, Vivace, History Sounds, Mojo Hand Blues Band, Slagwerkgroep Fanfare Wilhelmina, De Smiermannen, Alfred Arts en Foek Aus Holland zijn enkele namen die zijn gecontracteerd. Zondag van 13:00 uur tot 18:00 uur treden bevriende muziekkorpsen op uit de gemeente Berg en Dal. Jubilate Deo, Edelweiss, UNA en KNA hebben hun medewerking toegezegd. Natuurlijk mag de jubilerende vereniging zelf niet ontbreken.

Meer info

De organisatie zorgt voor een natje en droogje en een gezellig terras. Tevens kunnen de bezoekers terecht bij “Eigenweijs” aan het Dorpsplein om te genieten van het gratis aangeboden muziekspektakel. Noteer vast in uw agenda, u bent van harte welkom! Voor verder info zie: www.fanfarewilhelminagroesbeek.nl

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen