Extra burgerwoning aan Cranenburgsestraat in Groesbeek

GROESBEEK – De eigenaar van het perceel Cranenburgsestraat 39 in Groesbeek mag een extra burgerwoning bouwen in ruil voor het slopen van de voormalige bedrijfsbebouwing op die locatie.


Locatie Cranenburgsestraat 39. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal hebben een positief standpunt ingenomen over een verzoek hiervoor.

1260m2 aan bebouwing gesloopt

Ter plaatse wordt de voormalige bedrijfsbebouwing, in dit geval met asbestdak, gesloopt. Bij de sloop van minimaal 750m2 mag er volgens gemeentelijk beleid één nieuwe vrijstaande woning worden teruggebouwd. De initiatiefnemer wil in totaal 1.260 m2 aan bebouwing slopen en voldoet daarmee dus aan die voorwaarde. Wel moeten er duurzaamheidsmaatregelen aan de woning worden getroffen.

Kleine uitbreiding bestaande woning

Verder wil de eigenaar de bestaande woning met 65m2 uit gaan breiden. Ook hier heeft het college niets op tegen. Het wordt gezien als “het bouwen van een bijbehorend bouwwerk”. Volgens de regels mag er bij percelen groter dan 1250m2 zo`n 120m2 aan dit soort bouwwerken worden opgericht. Het perceel aan de Cranenburgsestraat is groter dan 8000m2.

Verdere procedure

Het plan van de initiatiefnemer dient nog wel stedenbouwkundig en landschappelijk verder te worden uitgewerkt. Daar kan men nu mee aan de slag. “De wijziging mag niet leiden tot extra belemmeringen voor de omliggende agrarische bedrijven”, zeggen burgemeester en wethouders.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen