[Update] Expeditie Robinson: Groesbeekse door naar castingdag

GROESBEEK – Peet van Erp-Liebers (46) uit Groesbeek gaat een nieuwe poging wagen voor een plek in het TV-programma Expeditie Robinson.


Peet heeft nog zes kansen voor een plek bij de selectiedag. Foto: Peet van Erp-Liebers/Facebook.

Net tekort

Zij haalde eind februari net niet genoeg stemmen om de benodigde plek in de top 7 te bemachtigen. Met bijna 6000 stemmen werd zij 8e. Van Erp-Liebers, in het dagelijks leven juf bij een basisschool in Malden, kwam 55 stemmen tekort voor een zevende plaats. De laatste dag leek ze nog op rozen te zitten: ze stond toen 3e. Maandochtend bij het “sluiten van de markt” lagen de kaarten er beduidend anders bij.

7 kansen

Avonturiers die mee willen doen aan het programma moeten een video van zichzelf insturen en uitleggen waarom zij de ultieme overlevers zijn. De komende maanden zijn er in totaal zeven stemrondes die elk één week duren en iedere week is er een nieuwe opdracht. Vorige week was de eerste van de zeven rondes en de opdracht was om je verhaal te doen, terwijl je ergens aan hangt.

Waco Glider

Van Erp-Liebers ging aan de replica van de Waco Glider op Klein Amerika in Groesbeek hangen. “Met 1 been al in het programma Survival of the Sexes haakte manlief helaas af. Nou, ik ga alleen! Maar voor wie wordt de uitdaging groter? Manlief thuis met 2 pubers of ik op het Robinson-eiland?”, zei de Groesbeekse..

Nieuwe kans

Het mocht niet baten. Ze baalt, maar er zijn nog zes kansen. Van Erp-Liebers mag het weer proberen en doet dat in week 3. De opdracht is dan wel anders: “The Last One Standing”. De uitleg op de site daarover is als volgt: “Vertel in een filmpje van max. 2 minuten waarom jij de ultieme Robinson kandidaat bent terwijl je… op een paal staat!”. Dus: video maken en mensen mobiliseren!

100 kandidaten naar castingdag

De top 7 van iedere stemronde krijgt een uitnodiging voor de castingdag. Uiteindelijk gaan 100 mensen tijdens de castingdag de strijd met elkaar aan: de 49 van de zeven stemrondes (7×7) en nog eens 51 die door de redactie zelf worden uitgekozen. Zeven personen mogen uiteindelijk naar het Robinson-eiland.

Update 12-03-2018, 10:15 uur:
De tweede poging was wel raak. Het onderstaande filmpje die bij de opdracht “The Last One Standing” hoort, leverde 4491 stemmen stemmen op. Daarmee werd Van Erp-Liebers 2e. Ze mag nu naar de castingdag, waar 100 avonturiers aan mee doen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen