DuurzaamBeek Café met wethouder Verheul en Kringloop Economie

BEEK-BERG EN DAL – Op woensdag 27 juni is er een DuurzaamBeek Café in het Kulturhus in Beek. Wethouder Duurzaamheid Nelson Verheul geeft zijn visie over Circulaire Economie.

Het is de laatste vóór de zomerstop en de aanvang is 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Thema-avond

Ieder kwartaal organiseert DuurzaamBeek Café een thema-avond in het Kulturhus in Beek. Op woensdag 27 juni is de laatste bijeenkomst vóór de zomer van de succesvolle reeks thema’s. Deze avond gaan we samen met u op zoek naar ideeën en oplossingen hoe we de eindigheid van grondstoffen ombuigen naar een duurzaam gebruik. We horen er veel over in de media. Maar wat betekent de circulaire economie (zeg maar kringloop) voor ons in Beek.

Programma

De aftrap wordt gegeven door de kersverse wethouder Verheul, geschoold in milieubeleidswetenschappen, die zijn visie zal geven vanuit het perspectief van zijn vorige functies (Statenlid GroenLinks bij provincie Gelderland, adviseur energie en klimaat bij Rijkswaterstaat). Maar interessanter nog is zijn presentatie van wat de gemeente Berg en Dal kan doen om verstandiger en efficiënter grondstoffen te gebruiken. Wat kunnen we verwachten van het nieuwe college.

Presentaties

Daarna zijn er korte presentaties die uitnodigen tot actie:
• Kleding Net Niet Nieuw door Nenini tweedehandskleding in Beek; Ineke Jacobs bepleit duurzaamheid in textiel
• Voedselpark Beek, school- en buurtmoestuin (traditioneel en permacultuur) ; Ruud Jansen propageert regionale voedselketen
• Het Ruilhus: ‘klinkende munt’ voor je speelgoed waar je niet meer mee speelt; Marjo Verbeet zet zich in voor hergebruik
• (Her)bouwen van de Ubburch voor onderwijsdoel Notre Dame; Ed van Loon zoekt naar een bewust bijdetijds bouwconcept
• De 5 top ideeën voor circulair handelen

Het programma wordt als gewoonlijk door muziek opgeleukt.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen