Duitse taal in “Dorpsplein”

BEEK-BERG EN DAL/NIJMEGEN – Zondag 22 april is de in Nijmegen woonachtige en in Beek geboren Heinz Maash te gast in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein. De gast weet erg veel van de Duitse taal.

Les

Zo geeft hij sinds 2017 Duits aan leerlingen op Nederlandse basisscholen zoals in Beek, Millingen en Ooij. Ook andere scholen in de gemeente en omgeving krijgen belangstelling. Maash zelf is opgegroeid bij de Musschenberg in Beek (vroeger Duits, nu Nederlands grondgebied).

Belang

Presentator John Peters praat met hem over het belang van de Duitse taal op o.a. Nederlandse basisscholen, maar ook over zijn projecten. Hij start binnenkort met een (tweede) project “gesprekken over de grens” met als doel maandelijkse bijeenkomsten rond Nederlands-Duitse thema’s. Ook de cultuurverschillen tussen beide landen komen aan bod. Maash verzorgt elke twee weken in de Rozet de twee Duitse pagina’s van het weekblad.

Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur. En daarna volgen vier weken lang herhalingen via uitzending gemist van de omroep.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen