Driepunter voor De Treffers, Achilles ’29 speelt gelijk

VEENENDAAL/GROESBEEK – De Treffers en Achilles ’29 speelden zaterdag hun 32e competitiewedstrijd van dit seizoen.

In de strijd tegen degradatie deed De Treffers goede zaken, Achilles ’29 pakte eindelijk weer eens een punt.

GVVV 0-2 De Treffers

Onderin de Tweede Divisie blijft het spannend. AFC, FC Lienden, FC Lisse, De Treffers en TEC moeten alle zeilen bijzetten om de nacompetitieplaatsen (15 en 16) te ontlopen. TEC, FC Lienden en De Treffers boekten zaterdag een overwinning, AFC en FC Lisse verloren punten.

De Treffers was in Veenendaal de betere ploeg en stond bij rust dan ook verdiend met 0-1 voor. Het enige doelpunt van de eerste helft werd door Cendrino Misidjan gemaakt. Uit een hoekschop kopte hij de 0-1 binnen. De voorsprong werd in het tweede bedrijf verdubbeld. Boy van de Beek scoorde vanaf de stip de 0-2. In de slotminuut schoot Niek Versteegen nog op de lat, waardoor een hogere score uit bleef. Ook De Treffers-speler Bas Hendriks was in blessuretijd nog dicht bij een doelpunt.

Door de overwinning staat De Treffers 13e met 38 punten. De roodzwarten hebben echter niet veel ruimte: de voorsprong op de eerste playoffplaats bedraagt slechts één punt. Volgende week komt Excelsior Maassluis naar Sportpark Zuid. Voor die ploeg staat er niets meer op het spel.

Achilles ’29 2-2 AFC

Na 19e duels op rij verloren te hebben pakte Achilles ’29 zaterdag eindelijk weer eens een punt. Niet dat het voor de stand veel uitmaakt, maar misschien doet het nog wat voor het vertrouwen.

Een vrije trap van Mehdi Naqqadi in de 10e minuut zorgde voor een Groesbeekse voorsprong. Een kwartier later maakte Tom van den Brink er 1-1 van, maar nog voor rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Christoff Dias Oliveira was de doelpuntenmaker.

Achilles ’29 probeerde de wedstrijd in de tweede helft in het slot te gooien en kreeg daar ook de kansen toe. Toch was het uiteindelijk AFC dat scoorde: Raily Ignacio redde zeven minuten voor tijd één punt voor de Amsterdammers. Gezien de resultaten bij de concurrenten op de andere velden is weliswaar een belangrijk punt, maar ook het duur puntverlies voor AFC.

De ploeg staat 12e en heeft één punt meer dan De Treffers.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.