Drie kleine zomerconcerten met gedichten in Protestantse Kerk

GROESBEEK – Op 17 juni organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 28e keer een seizoenen-concert.

Dit keer is de locatie de Protestantse Kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek.

Programma

Het programma – dat deze keer het thema “Omringen en Verruimen” heeft meegekregen – bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er aquarellen te bezichtigen van kunstenaar David Newman. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Musici

Voor de seizoen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. De musici zijn de zangeres (sopraan) en blokfluitiste Alice Gort-Switynk en theorbe-speelster en gitariste Elly van Munster uitgenodigd. Lidia bespeelt in dit concert hobo en oboe dʼamore. Er zullen werken worden uitgevoerd uit de barok, de klassieke periode en de romantiek van bekende als wat minder bekende componisten: Giovanni Paolo Cima, Mauro Giuliani, Francesco Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Fernando Sor, Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi, Ralph Vaughan Williams en Domenico Zipoli.

Passie

Over David Newman: Vanaf zijn jeugd schilderde hij al voornamelijk met aquarel. De onderwerpen zijn vaak landschap- pen en stadsaangezichten geschilderd in diverse landen van Europa. “Schilderen is al lange tijd een passie van mij. Het geeft de mogelijkheid mij volledig te concentreren op een onderwerp. Een gevoel van stilte is vaak zichtbaar in mijn schilderijen samen met subtiele zachte en sterke kleuren.”

Informatie

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen