Dorpsstraat geheel afgesloten tijdens Jaarmarkt en Smartlappenfestival

GROESBEEK – De Dorpsstraat in Groesbeek zal dit jaar en de jaren erna geheel worden afgesloten tijdens de Jaarmarkt en het Smartlappenfestival.


In 2016 nog hachelijke situaties toen de parkeergarage tijdens de Jaarmarkt nog bereikbaar was via de Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De parkeergarage Dorpsstraat is bereikbaar via de Hoflaan en de omleidingsroute zal duidelijk worden aangegeven.

Proef

In 2016 was de weg tijdens de Jaarmarkt gedeeltelijk afgesloten om de parkeergarage aan de Dorpsstraat zonder omleiding bereikbaar te houden. Dat zorgde voor situaties waarbij auto’s tussen de bezoekers door moesten rijden. Vorig jaar werd als proef besloten om de weg geheel af te sluiten. De parkeergarage was bereikbaar via de Hoflaan.

BIZ wil afsluiting, Albert Heijn niet

De ondernemers van Groesbeek-centrum zijn verenigd in de Bedrijven Investeringszone (BIZ). Zij willen mee blijven doen met de Jaarmarkt en het Smartlappenfestival. Het eerste evenement bestaat al 30 jaar in Groesbeek, het tweede inmiddels ook al 10 jaar. Het bestuur van de BIZ heeft aangegeven dat de maatregel van vorig jaar ook de komende jaren van kracht moet zijn. Albert Heijn heeft daar een minderheidsstandpunt over ingenomen en wil het niet.

B&W: weg afgesloten, omleidingskosten voor gemeente

Burgemeester en wethouders in Berg en Dal gaan mee met de voorkeur van de BIZ en hebben daarnaast besloten om de kosten voor de omleiding zelf te betalen. Die bedragen € 1500,- per evenement: € 3000,- per jaar dus. “Wij hebben in het verleden zelf de keuze gemaakt de parkeergarage via de Dorpsstraat te ontsluiten. De ingang zit tijdens deze evenementen in de weg. Daarnaast hebben wij ook een belang bij een aantrekkelijk centrum met goede evenementen”, is de uitleg.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen