Dorpsplein: waarom werd politieke partij GJS gepasseerd?

GROESBEEK/MILLINGEN AAN DE RIJN – Op zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag) is ex-wethouder Alex ten Westeneind (GJS) te gast in het praatprogramma van Omroep Berg en Dal; het Dorpsplein.


Alex ten Westeneind. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Goed resultaat, niet de coalitie in

Tijdens de onderhandelingen onder leiding van een Groesbeekse christendemocraat bleek uiteindelijk dat er in het college geen plaats is voor de met name Millingse partij GJS. Een partij die bijna 60% van de stemmen uit dat kerkdorp wist te verzamelen. Gemeentebreed groeide de partij zelfs in stemmenaantal: 228 stemmen meer. Een bevriende partij uit Groesbeek, de Groesbeekse Volkspartij, verloor juist (-442 stemmen) en die partij mag uiteindelijk wél een wethouder leveren.

Vriendjespolitiek?

Presentator John Peters wil weten wat hier achter steekt. Zeker uit de mond van Ten Westeneind. Is er sprake van formateurs-onkunde, juistheid van afwegingen, vriendjespolitiek, gezichtsverlies kern Groesbeek? Millingen blijkt onterecht te weinig te krijgen? Ten Westeneind kaartte het donderdagavond tijdens de openbare raadsvergadering zelf ook aan en liet weten dat GJS zich buiten gesloten voelt. Hij vroeg de coalitiepartijen om uitleg.

Vragen voldoende voor een uitzending die zondag 20 mei te beluisteren is van 13.00 uur tot 14.00. Herhaling woensdag 23 mei om 20.00 uur.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.