“Dorpsplein” is weer terug

GROESBEEK – Na een onderbreking van twee maanden is het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein, zondag 15 april weer terug.


Esther van het Hof, initiatiefneemster bij Kindergasthuis De Boeg op Dekkerswald tussen Nijmegen en Groesbeek. Archieffoto 2015.

Kindergasthuis De Boeg (Dekkerswald) staat dan centraal.

Esther van het Hof

Het gebouw heeft drie suites voor drie gezinnen. Zieke kinderen en familie huizen daar tijdelijk op een plek waar alles zoveel mogelijk is als thuis en waar het zieke kind toch gewoon kind kan zijn. De locatie is bewust dicht in de buurt van ziekenhuizen. De Boeg bestaat twee jaar en de oprichtster is Esther van het Hof.

Lisanne

Presentator John Peters praat met haar over de Boeg. Over hoe het daar in zijn werk gaat. Vrijwilligster Dorien Eversen is ook te gast. De allereerste gast was de toen 15-jarige, zieke Lisanne uit Harderwijk. Zij is de muzikale kant opgegaan en treedt met haar gitaar op in programma’s van Claudia de Brey, Jeroen van den Boom en Marco Borsato. Ook zij geeft acte de presence.

Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur (herhaling op woensdag om 20.00 uur) en verder nog vier weken via uitzending gemist van de omroep.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen