Donaties bezoekers Vierdaagsefeesten moeten leiden tot zonnepark

NIJMEGEN – De organisatie van Vierdaagsefeesten spant zich al jaren in om duurzaam en sociaal te opereren.

Realiseren zonnepark

De drankbekers zijn bijvoorbeeld volledig recyclebaar en initiatieven die ervoor zorgen dat ook ouderen de feesten kunnen bezoeken worden van harte ondersteund. Dit jaar is er een nieuw doel: het realiseren van een zonnepark met donaties van de bezoekers.

Iets terug willen doen

“We horen vaak van Vierdaagsefeestenbezoekers dat ze de feesten zó leuk vinden, dat ze iets terug willen doen, als ‘dankjewel’ voor de stad”, aldus aanjager van het zonneparkproject Juul Martin. En dat is wat nu mogelijk wordt gemaakt. Iedereen met een warm hart voor Vierdaagsefeesten en de stad kunnen in eventteams geld ophalen tijdens Vierdaagsefeesten.

Bijdrage voor prijs van een biertje

Dat kan samen met collega’s, vrienden of familie waarbij wordt gevraagd of bezoekers ‘voor de prijs van een biertje een bijdrage willen geven voor de zon’. Van dat geld worden in samenwerking met land- en tuinbouworganisatie ZLTO bij boeren in de regio de daken van stallen voorzien van zonnepanelen. Het streven is om Vierdaagsefeesten binnen drie jaar energieneutraal te organiseren en deze actie is een eerste grote stap. “Dat we daarmee bezoekers die iets goeds willen doen voor de stad een plezier doen, door ze te betrekken bij deze actie, maakt ons alleen maar extra trots”, zegt directeur van de Vierdaagsefeesten Teddy Vrijmoet tot slot.

Bijeenkomst

Er is een bijeenkomst gepland op donderdag 24 mei om 20:00 uur voor mensen die geïnteresseerd zijn om te helpen met het ophalen van de donaties tijdens Vierdaagsefeesten van 14 t/m 20 juli 2018. Aanmelden kan via de website: vierdaagsefeesten.nl/zon

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen