Dodenherdenking 2018 gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Ook dit jaar herdenkt de gemeente Berg en Dal dat Nederland op 4 mei 1945 bevrijd werd. Er zijn herdenkingen op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek en in de kernen Berg en Dal, Beek, Leuth, Ooij en Millingen aan de Rijn.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei doet een beroep op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité tussen 2016 en 2020 met de slogan ‘Geef vrijheid door’.

Op deze pagina leest u wat, waar en wanneer plaatsvindt. U bent van harte uitgenodigd aan de herdenkingen deel te nemen!

Dodenherdenking Groesbeek 2018

De jaarlijkse stille tocht start vanaf het gemeentehuis aan de Dorpsstraat en begint om 19.00 uur. Iedereen kan hieraan deelnemen. Om 19.30 uur begint vervolgens het traditionele programma van de dodenherdenking op de Canadese Erebegraafplaats. Deze bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk. Na afloop zijn alle deelnemers welkom in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945.

Vanwege de stille tocht worden op 4 mei de Nieuweweg vanaf Total Groesbeek, de Molen­weg en de Dorpsstraat voor alle verkeer afgesloten tussen 19.00 uur en 19.30 uur. De Zevenheuvelenweg wordt van 18.30 uur tot 21.00 uur afgesloten.

Dodenherdenking Millingen aan de Rijn 2018

De traditionele herdenking begint met een bijeenkomst om 19.00 uur in de kerk. Daarna is er vanaf de kerk een stille tocht naar het monument. Hier wordt de herdenkingsbijeenkomst voortgezet.

Om 19.50 uur vertrekt de stille tocht vanaf de kerk naar het herdenkingsmonument, bij het kulturhus aan de Heerbaan. Hier vindt dan om 20.00 uur de herdenkingsceremonie plaats. Aansluitend is er koffie en thee in het Kulturhus.

Gedurende de herdenkingsplechtigheid wordt de Heerbaan, tussen het Antoniusplein en de Pr. Bernhardstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid.

Dodenherdenking Berg en Dal 2018

In Berg en Dal vindt op 4 mei eerst een plechtigheid plaats bij het monument aan de Clarenbeekseweg. Deze duurt van ca. 18.30 tot 19.00 uur, waarna de deelnemers richting Canadese Erebegraafplaats lopen, voor de herdenking daar.

Tussen 18.15 uur en 19.30 uur wordt de Clarenbeekseweg (tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg) en de Zevenheuvelenweg (tussen de Watertorenweg en Meerwijkselaan) in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Dodenherdenking Beek 2018

Op 4 mei is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in R.K. Heilige Batholomaeuskerk, Kerkberg 1 in Beek. Rond 19.45 uur gaan de deelnemers in stilte naar het monument aan de Verbindingsweg. Hier begint om 19.55 uur de herdenkingsplechtigheid. Na de herdenking is er koffie/thee in hotel-restaurant ’t Spijker.

De omleidingsroute loopt deels over de Rijksstraatweg. Gedurende de herdenkingsplechtigheid bij het monument zal het gedeelte van de Rijksstraatweg tussen de P.C. Hooftstraat en Oude Holleweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestuurders zullen dan ook om moeten rijden via de N325.

Dodenherdenking Leuth en Ooij 2018

In Ooij begint om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de H. Hubertuskerk. Vervolgens is er een korte plechtigheid bij het oorlogsmonument, waar iedereen de gelegenheid krijgt om bloemen neer te leggen.

In Leuth start de herdenking om 19.00 uur in het Kulturhus. Om 19.40 uur vertrekt de stille tocht naar het monument bij de kerk. Hier wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden en vindt de kranslegging plaats.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen