Digitaal goochelen met woorden in Millingse bieb

MILLINGEN AAN DE RIJN – In Bibliotheek Millingen aan de Rijn kunnen kinderen van 8 tot 13 jaar digitaal leren goochelen met woorden.

Foto en rechten: Marcel Krijgsman.

Tijdens de workshops op 18 of 25 mei in de bieb leren kinderen hoe een ambigram in elkaar zit en hoe je hem digitaal tot leven brengt.

Wat is een ambigram?

Een goede ambigram lijkt wel een goocheltruc, goochelen met woorden. WOW is MOM ondersteboven. Of wat denk je van “nou” op z’n kop? Of ZON een kwartslag gedraaid? Misschien weet je er zelf ook al eentje?

Verslavend

Als je eenmaal bent begonnen, is dit goochelen met woorden verslavend. Start tijdens deze workshop op papier en laat jouw woorden daarna op je laptop vliegen en draaien met de programma’s Scratch en Inkscape. Zo kun je je vondsten op een leuke manier online delen. Wiskundige Chris Eggermont laat zien hoe.

Twee workshops in Millingen én Malden

In Bibliotheek Millingen aan de Rijn zijn er twee workshops op vrijdag 18 mei of vrijdag 25 mei van 15.30 tot 17.00 uur. Ook in de Maldense bieb wordt de workshop gegeven, daar ben je welkom op maandag 28 mei of maandag 4 juni van 16.00 tot 17.30 uur.

Kaartje kopen

Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of op de website via deze link of www.obgz.nl/agenda-malden. Let op: Neem zelf een laptop mee!

Bron/Tekst: Bibliotheek Gelderland-Zuid


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen