Dierenambulance Nijmegen zoekt collectanten

GEMEENTE BERG EN DAL – Dierenambulance Nijmegen e.o (DAN) zoekt collectanten voor de collecte in de gemeente Berg en Dal.

De collecte wordt van 2 tot en met 7 juli 2018 gehouden.

100 vrijwilligers

De DAN helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor hulp aan dieren. De DAN beschikt over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen, een rubberboot en een paardentrailer. Daarnaast heeft de DAN diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren.

5.000 dieren per jaar geholpen

De DAN wordt zo’n 50.000 keer per jaar gebeld voor hulp aan dieren. Dit kan een hond, kat of konijn zijn, maar ook een vogel, egel, vos en nog veel meer diersoorten. Deze dieren kunnen aangereden, gedumpt of aangevallen zijn; er wordt eerste hulp verleend en het dier wordt zo snel mogelijk naar een dierenarts of opvang gebracht. Ook zieke huisdieren waarvan het baasje geen vervoer heeft, kunnen op hulp rekenen. En het konijn met een virusinfectie, de gewonde zwerfkat en de
verdwaalde hond; elk dier in nood kan rekenen op hulp. Er worden rond de 5.000 dieren per jaar geholpen.

Aanmelden als collectant

Om dit werk te kunnen blijven doen is geld nodig. De DAN is grotendeels afhankelijk van donaties en giften. Daarom wordt er ook dit jaar een collecte georganiseerd. Help de DAN en de dieren en word collectant. Bent u een paar uur beschikbaar in de week van 2 tot en met 7 juli en wilt u helpen in de gemeente Berg en Dal, stuur dan een e-mail naar collecte@dierenambulancenijmegen.nl. Heeft u geen e-mail? Dan kunt u bellen naar 024-3550222.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen