Deze ontwikkelingen zijn er op het gebied van solliciteren

Solliciteren kan een spannend proces zijn, vooral met de voortdurende veranderingen in de manier waarop bedrijven kandidaten selecteren en interviewen. Maar net zoals je je aanpast aan nieuwe technologieën en apps in je dagelijks leven, is er ook een manier om je aan te passen aan deze veranderende wereld van solliciteren. Hieronder lees je enkele nieuwe ontwikkelingen in het sollicitatieproces die je misschien interessant vindt.

Persoonlijke vaardigheden

Je zit tegenover je potentiële werkgever. Ze vragen niet naar je diploma’s, maar willen weten hoe je omgaat met lastige situaties of hoe je bijdraagt aan een teamdynamiek. Ja, technische kennis is belangrijk, maar je unieke persoonlijkheid en soft skills maken het verschil. Dus de volgende keer dat je jezelf voorstelt, denk dan aan die keer dat je die verhitte discussie hebt gekalmeerd of dat project weer in goede banen hebt geleid. Dat zijn juist de verhalen die ze willen horen.

Technologische vooruitgang

Had je ooit gedacht dat er automatisch beslist wordt of jouw cv de moeite waard is? Welkom in 2023! Kunstmatige intelligentie (AI) helpt bedrijven om de perfecte kandidaat te vinden. En die face-to-face gesprekken? Worden in het begin vaak vervangen door video-interviews. Het speelveld verandert, dus zorg dat je jouw digitale vaardigheden op orde hebt. Probeer daarom eens Microsoft Teams of Google Hangout uit voordat je een online sollicitatie ingaat.

Werkervaring is belangrijk

Wanneer je solliciteert, zou je misschien denken dat opleiding vaak een van de eerste dingen is waar werkgevers naar kijken. Maar niets is minder waar tegenwoordig. In veel situaties is je werkervaring minstens zo belangrijk. Het toont aan dat je niet alleen theoretische kennis hebt, maar ook weet hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Echter, voor starters is dit natuurlijk anders: hoe krijg je werkervaring als niemand je zonder die ervaring wil aannemen? Gelukkig erkennen veel bedrijven dit dilemma. Ze zijn bereid om jong talent, dat bruisend is van energie en nieuwe ideeën, aan te nemen en hen de kneepjes van het vak te leren.

Op zoek naar de juiste vacature voor jou

Het vinden van een leuke baan is niet altijd eenvoudig. Het vereist onderzoek, geduld en soms een beetje geluk. Maar waar begin je? Voor degenen die geïnteresseerd zijn in agile projectmanagement, zijn er bijvoorbeeld scrum master vacatures die je kunt bekijken. Als je meer technisch bent ingesteld en een rol zoekt waarin je systemen en applicaties beheert, dan zijn er ook genoeg functioneel beheerder vacatures te vinden. Het belangrijkste is om jezelf te kennen en je sterke punten te begrijpen om zo die droombaan te vinden die echt bij jou past!

Dit artikel delen