Demonstratie “Therapie met hulphond” in Ubbergen

UBBERGEN – Nieuwsgierig naar hoe therapie met een hulphond gaat?

Op woensdag 14 maart kan iedereen zien hoe dat gaat.

Therapie met hulphond

Voor kinderen vanaf 7 jaar biedt Entrea therapie en coaching met een hulphond aan. Entrea doet dit samen met Hulphond Nederland. Niet ieder kind vindt het fijn en makkelijk om te praten. Kinderen leren ook door te doen. Via ‘Therapie & coaching met hulphonden’ leren kinderen en jongeren met gedragsproblemen om een hond te begeleiden.

Zelfvertrouwen

Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en versterkt hun zelfbeeld. Het kind of de jongere leert hoe je het beste met een hond omgaat, zodat de hond zich prettig voelt, en leert het gedrag van de hond te begrijpen. Ook leren samenwerken is belangrijk in de training. Kinderen leren dat ze invloed hebben op de situatie en begrijpen beter hoe mensen op hun eigen gedrag reageren. Het helpt om het gedrag van het kind positief te veranderen.

Kijkdag op 14 maart

Op woensdag 14 maart, in de Week van Zorg en Welzijn, laten therapeuten graag zien hoe Therapie met een hulphond gaat. Hoe leer je als kind of jongere? Hoe helpt de hond daarbij? Kom eens kijken! Iedereen is van harte welkom op woensdag 14 maart, om 14.30 uur, op de trainingslocatie bij Entrea in Ubbergen, Hengstdal 4, ingang B (achter de St.Maartenskliniek).

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen