[Foto’s/Video] De Treffers wint met ruime cijfers van Achilles ’29

GROESBEEK – De derby tussen De Treffers en Achilles ’29 is zondag met klinkende cijfers door De Treffers gewonnen: 5-2.

Voor Achilles ’29 was het de tiende nederlaag op rij.

Goede start De Treffers

De thuisploeg kende een flitsende start. Al binnen tien minuten stond er een 2-0 stand op het bord. Doelpuntenmakers waren Boy van de Beek (3′, pen.) en Niek Versteegen (10′). Extra pijnlijk voor Achilles ’29, want beide spelers kwamen deze winter over van de Heikant.

Aansluiting

Het duurde niet lang voordat de gasten iets terug deden. Ze kregen daarbij wel wat hulp van de defensie van De Treffers. Aleksandar Jankovic maakte in de 17e minuut dankbaar gebruik van een fout van Eef van Riel: 2-1.

Mooie lob

Door een prachtige lob van Kevin Schmidt kwam Achilles ’29 na 40 minuten op 2-2. De Treffers ging echter met een voorsprong de rust in: Van de Beek benutte na 43 minuten zijn tweede strafschop van de middag.

Nekslag

Na rust vielen er opnieuw twee snelle doelpunten aan de zijde van De Treffers. Opnieuw waren het Versteegen en Van de Beek die scoorden. Laatstgenoemde had daarmee de hattrick tegen zijn oude ploeg te pakken.

Paal

Het was de definitieve nekslag voor Achilles ’29, die verder weinig meer in te brengen had. De Treffers had nog kunnen uitlopen naar een grotere score, maar de paal stond een doelpunt in de weg.

De Treffers kan drie belangrijke punten bijschrijven en heeft weer wat meer lucht. Achilles ’29 zit verder in de degradatiezorgen.