De Treffers pakt punt, 13e nederlaag op rij Achilles ’29

TiEL/GROESBEEK – Zaterdag werd er een nieuwe speelronde afgewerkt in de Tweede Divisie.

Daarbij kwamen Achilles ’29 en De Treffers ook in actie.

TEC 4-0 Achilles ’29

Achilles ’29 heeft al twaalfmaal op rij verloren en hoopte zaterdagmiddag op wat punten tegen directe degradatieconcurrent TEC uit Tiel. Echter stond Achilles ’29 ook in dit duel na 90 minuten met lege handen.

Robby Holder opende vanaf de stip de score. Dat deed hij in de 17e minuut, na hands van een Achilles ’29-speler in het strafschopgebied. Enkele minuten later werd de voorsprong van de thuisploeg door Randel Shakison verdubbeld, na een fout in de Groesbeekse defensie. TEC had het betere van het spel, maar een grotere marge voor rust zat er niet in.

Binnen tien minuten na de thee kwam TEC verdiend op een 3-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was Serhat Koç, op aangeven van Shakison. Het werd nog pijnlijker voor Achilles ’29. Een terugspeelbal van Achilles ’29-speler Jesse Edge leidde de 4-0 voor TEC in: de bal rolde in het eigen doel. Het bleef zaterdagmiddag bij de vier Tielse doelpunten.

Achilles ’29 heeft als hekkensluiter van de Tweede Divisie nog negen duels om degradatie af te wenden. Dat lijkt met een achterstand van meer dan 10 punten een schier onmogelijke opgave.

De Treffers 2-2 IJsselmeervogels

Ook De Treffers heeft geen makkelijk seizoen en moest zaterdagavond tegen IJsselmeervogels. De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij en ging met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. Het doelpunt werd gemaakt door Pim Balkestein, die na een kwartier spelen een vrije trap van Boy van de Beek binnen kopte. Van de Beek schoot na 26 minuten net voorlangs, waardoor IJsselmeervogels goed weg kwam. Veel gevaar van de gasten uit Spakenburg was er niet.

Dat was aanvankelijk in het tweede bedrijf ook het geval. Toch viel uit het niets de 1-1 via Ali Akla. Hij schoot van afstand raak in de 53e minuut. Een minuutje eerder had Niels Wouters De Treffers op 2-0 moeten zetten, maar vrij voor de doelman van IJsselmeervogels schoot hij over. Na iets meer dan één uur spelen kwam de uitploeg op voorsprong. Opnieuw was het Akla die trefzeker was.

De Treffers deed wat terug, op dezelfde wijze als in de eerste helft: een vrije trap van Van de Beek werd binnen gekopt door Balkestein. Beide ploegen zochten in de laatste twintig minuten van de wedstrijd nog naar de winnende treffer, maar vonden deze niet. Daardoor moest er genoegen worden genomen met één punt.

De Treffers is met 26 punten uit 24 duels nog lang niet uit de gevarenzone. De mannen van trainer Anton Janssen hebben wel één wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.