“De Duffelt in Millingen moet Kulturhus worden”

MILLINGEN AAN DE RIJN – Sporthal De Duffelt in Millingen aan de Rijn moet hét Kulturhus van Millingen aan de Rijn worden.


De Duffelt in Millingen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit voorstel deed Jos van Campen (GJS) donderdagavond tijdens de raadsvergadering.’

Den Ienloop geen echt Kulturhus

Millingen aan de Rijn kent nu een Kulturhus: Den Ienloop. Die zit in het voormalige gemeentehuis van Millingen aan de Rijn. “Wij beschouwen dat als een klein bedrijvenverzamelgebouw”, zei Van Campen. “Er zijn een aantal voorzieningen gevestigd, maar horecafaciliteiten en meer ruimte ontbreken”, stelt het raadslid. De Duffelt is een sporthal en ontmoetingsplaats, die qua faciliteiten en het feit dat er al veel geld in is gestoken goed als een regulier Kulturhus kan dienen. “Dat moet het echte Kulturhus van Millingen worden”, vond Van Campen. Wethouder Erik Weijers zei toe onderzoek te doen naar de mogelijkheden hiervoor.

Onrust

Over De Duffelt is de afgelopen periode wat te doen geweest. Gebruikers vinden dat de gastvriendelijkheid door bezuinigingsmaatregelen achteruit is gegaan. De uitspraken die Weijers daarover deed in De Gelderlander leidde tot boosheid bij GJS-raadslid Theo van der Velden. Dat is inmiddels grotendeels uitgesproken, mede doordat de citaten in de krant volgens Weijers niet in die context zijn gedaan.

Cameratoezicht

Ook zijn er problemen met het gebruik van camerasystemen bij De Duffelt. Sporters zouden zich bespied voelen door de camera’s in de zaal. Er hangen echter geen camera’s op plaatsen waar dit niet zou mogen. Het cameratoezicht wordt nog nader onderzocht en gebruikers worden in mei tijdens een gebruikersavond ingelicht over de resultaten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen